Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kehitysministereiden kokouksen aiheina kumppanimaiden velkakestävyys ja sukupuolten tasa-arvo

Jaa

EU:n kehitysministerit keskustelevat 23. marraskuuta kumppanimaiden velkakestävyydestä ja velkahelpotuksista. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu epäviralliseen videokokoukseen Suomen edustajana.

Koronapandemian heikentämä taloustilanne on kasvattanut kehitysmaiden velkakriisiä. Sen seurauksena kehitysmaiden velkakestävyys on noussut jälleen kansainväliseen huomioon.

”Suomi korostaa, että kehitysmaiden velkakestävyyden varmistaminen on kaikkien EU-jäsenmaiden asia. Kiinan ja yksityisen sektorin osuus on huomioitava ja myös niitä on kannustettava osallistumaan talkoisiin”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

EU:n kehitysministerit käsittelevät myös sukupuolten tasa-arvoa ja naisten voimaantumisen edistämistä kaikissa ulkosuhteissa. EU:n uusi sukupuolten tasa-arvoa ulkosuhteissa koskeva toimintaohjelma, Gender Action Plan, ilmestyy 24. marraskuuta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta naisten ihmisoikeuksia vahvistaneen Pekingin toimintaohjelman ja 20 vuotta YK:n päätöslauselman 1325 ”Naiset, rauha ja turvallisuus” hyväksymisestä.

”Kaikilla naisilla ja tytöillä on oikeus päättää kehostaan, seksuaalisuudestaan ja lisääntymisestään. Seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien sisällyttäminen toimintaohjelmaan edistää ohjelman toimeenpanoa. On tärkeää, että toimintaohjelma kattaa kaikki ulkosuhteet. YK:n päätöslauselman 1325 ”Naiset, rauha ja turvallisuus” mukaisesti Suomi jatkaa työtään naisten roolin vahvistamiseksi rauhanprosesseissa”, ministeri Skinnari toteaa.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. 050 574 1729 ja kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santala, puh. 040 752 1770.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Funding allocated to Finnish civil society organisations for reducing poverty and inequality25.11.2021 19:01:27 EET | Press release

Programme-based support for Finnish civil society organisations (CSOs) is allocated for the implementation of Finland’s development policy objectives to eradicate extreme poverty, reduce inequality and promote human rights. The work is carried out in close cooperation with developing countries’ own CSOs. The Ministry for Foreign Affairs has granted approximately EUR 276 million for Finnish CSO’s multiannual development cooperation in 2022–2025.

UM: Finländska civilsamhällesorganisationer får finansiering för att minska fattigdom och ojämlikhet25.11.2021 19:00:43 EET | Tiedote

Med programstödet till finländska civilsamhällesorganisationer genomförs Finlands utvecklingspolitiska mål, det vill säga att avskaffa den extrema fattigdomen, minska ojämlikheten och främja de mänskliga rättigheterna. Arbetet utförs i nära samarbete med civilsamhällesorganisationer i utvecklingsländer. Utrikesministeriet har beviljat 276 miljoner euro för finländska civilsamhällesorganisationers mångåriga utvecklingssamarbete för åren 2022–2025.

UM: Suomalaisille kansalaisjärjestöille rahoitusta köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseen25.11.2021 19:00:10 EET | Tiedote

Suomalaisille kansalaisjärjestöille suunnatulla ohjelmatuella toteutetaan Suomen kehityspoliittisia tavoitteita äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi, eriarvoisuuden vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä kehittyvien maiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Ulkoministeriö on myöntänyt suomalaisten kansalaisjärjestöjen monivuotiseen kehitysyhteistyöhön noin 276 miljoonaa euroa vuosille 2022–25.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme