Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kehitysministereiden kokouksen aiheina kumppanimaiden velkakestävyys ja sukupuolten tasa-arvo

Jaa

EU:n kehitysministerit keskustelevat 23. marraskuuta kumppanimaiden velkakestävyydestä ja velkahelpotuksista. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu epäviralliseen videokokoukseen Suomen edustajana.

Koronapandemian heikentämä taloustilanne on kasvattanut kehitysmaiden velkakriisiä. Sen seurauksena kehitysmaiden velkakestävyys on noussut jälleen kansainväliseen huomioon.

”Suomi korostaa, että kehitysmaiden velkakestävyyden varmistaminen on kaikkien EU-jäsenmaiden asia. Kiinan ja yksityisen sektorin osuus on huomioitava ja myös niitä on kannustettava osallistumaan talkoisiin”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

EU:n kehitysministerit käsittelevät myös sukupuolten tasa-arvoa ja naisten voimaantumisen edistämistä kaikissa ulkosuhteissa. EU:n uusi sukupuolten tasa-arvoa ulkosuhteissa koskeva toimintaohjelma, Gender Action Plan, ilmestyy 24. marraskuuta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta naisten ihmisoikeuksia vahvistaneen Pekingin toimintaohjelman ja 20 vuotta YK:n päätöslauselman 1325 ”Naiset, rauha ja turvallisuus” hyväksymisestä.

”Kaikilla naisilla ja tytöillä on oikeus päättää kehostaan, seksuaalisuudestaan ja lisääntymisestään. Seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien sisällyttäminen toimintaohjelmaan edistää ohjelman toimeenpanoa. On tärkeää, että toimintaohjelma kattaa kaikki ulkosuhteet. YK:n päätöslauselman 1325 ”Naiset, rauha ja turvallisuus” mukaisesti Suomi jatkaa työtään naisten roolin vahvistamiseksi rauhanprosesseissa”, ministeri Skinnari toteaa.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. 050 574 1729 ja kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santala, puh. 040 752 1770.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Minister for Foreign Affairs Haavisto attends meeting of the OSCE Ministerial Council3.12.2020 08:53:51 EETPress release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will attend the Ministerial Council of the Organization for Security and Co-operation in Europe on 3–4 December 2020. The Foreign Ministers of the OSCE participating States will participate in the meeting via video teleconferencing (VTC) under the leadership of Albania, which holds the current OSCE Chairmanship. The meeting aims to decide on appointments of senior OSCE officials and to confirm the Chairmanships for 2023 and 2024.

UM: Utrikesminister Haavisto deltar i OSSE:s ministerrådsmöte3.12.2020 08:52:48 EETTiedote

På torsdagen och fredagen den 3–4 december 2020 deltar utrikesminister Pekka Haavisto i OSSE:s ministerrådsmöte (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). OSSE-ländernas ministrar deltar i diskussionen på distans under ledning av ordförandelandet Albanien. Vid mötet ska ministrarna godkänna utnämningar till de högsta posterna inom organisationen och fastställa ordförandeländerna för 2023 och 2024.

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu Etyjin ministerikokoukseen3.12.2020 08:51:29 EETTiedote

Ulkoministeri Haavisto osallistuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) ministerineuvoston kokoukseen torstaina ja perjantaina 3.-4.12.2020. Etyj-maiden ministerit osallistuvat keskusteluun etäyhteydellä vuoden 2020 puheenjohtajavaltio Albanian johdolla. Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä nimitykset Etyjin korkeimpiin johtotehtäviin sekä vahvistaa vuosien 2023 ja 2024 Etyjin puheenjohtajamaat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme