Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kehitysministerit keskustelevat kumppanimaiden tukemisesta pandemiassa

Jaa

EU:n kehitysministerit jatkavat 8. kesäkuuta keskusteluja EU:n yhteisestä tuesta kumppanimaille koronaviruksen vaikutuksiin vastaamisessa. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu epäviralliseen videokokoukseen Suomen edustajana.

Euroopan komissio ehdotti 8. huhtikuuta EU:n yhtenäistä Team Europe -lähestymistapaa maailmanlaajuisessa koronavirustaistelussa, johon osallistuvat kaikki EU:n toimielimet, jäsenvaltiot ja rahoituslaitokset kuten Euroopan investointipankki ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki. EU tukee viruksen pahimmin koettelemia maita, joissa terveyteen liittyvän tuen tarve on suurin. EU:n yhteinen tukisumma on kasvanut 8. huhtikuuta kehitysministerikokouksen jälkeen noin 20 miljardista eurosta noin 33 miljardiin euroon.

”Suomi kannustaa EU:n yhteisen tuen nopeaan toimeenpanoon. Tärkeintä on keskittyä tukemaan kumppanimaiden huoltovarmuutta sekä kokonaisvaltaisten terveydenhuoltojärjestelmien kehittämistä. Pitkän tähtäimen taloudellisen elpymisen tulee perustua vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Seksuaali- ja lisääntymisterveyspalvelut ovat pandemiankin tilanteessa edelleen välttämättömiä palveluita”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

”Olemme vahvistaneet tukeamme koronaviruksen vastaisiin globaaleihin toimiin, joita tuemme nyt 45 miljoonalla eurolla. Tuki rakennetaan vahvalle monenkeskiselle yhteistyölle WHO:n, YK-järjestöjen ja Punaisen ristin kanssa. On tärkeää, että EU-maat vastaavat yhtenä rintamana maailmanlaajuisiin tarpeisiin ja viestittävät tuen tuloksista aktiivisesti kumppanimaille ja omille kansalaisilleen”, ministeri Skinnari toteaa.

Lisätietoja: kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. 050 574 1729 ja kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santala, puh. 040 752 1770.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme