Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n rooli maailmassa – diilejä vai sääntöpohjaisuutta turvallisuuspoliittisella pelikentällä?

Jaa

Turun Eurooppa-foorumi kokoaa suomalaisvaikuttajat ja kansalaiset keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Ulkoministeriö ja ulkopoliittinen instituutti järjestävät keskustelutilaisuuden perjantaina 31.elokuuta

Euroopan ja maailman turvallisuuspoliittinen tilanne on heikentynyt. Uusien konfliktien lisäksi epävakautta lisää vanhojen kiistojen kärjistyminen ja kiristynyt suurvaltojen välinen kilpailu. Voimapolitiikan esiinmarssi haastaa Euroopan unionia turvallisuuspoliittisena toimijana. Mikä on sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän merkitys nykyisessä ”diilien maailmassa”? Millainen rooli EU:lla on tai tulisi olla kansainvälisellä pelikentällä ja ajankohtaisten globaalien kysymysten ja konfliktien ratkaisemisessa?

Näistä teemoista keskustellaan ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen ja Ulkopoliittisen instituutin keskustelutilaisuudessa perjantaina 31. elokuuta klo 17-18.30, joka järjestetään Åbo Svenska Teaterissa, Eerikinkatu 13, Turku .

Tilaisuuden avaa ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen. Pääpuheenvuoron pitää Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, jonka jälkeen paneelikeskusteluun liittyvät Suomen EU-suurlähettiläs Marja Rislakki ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua vetää toimittaja Kirsi Heikel.

Tilaisuus on osa 30.8.–1.9. järjestettävää Turun Eurooppa-foorumia, joka on laaja ja kaikille avoin EU-aiheinen keskustelufoorumi. Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä tavoitellaan jokavuotista politiikan ja talouden syyskauden avausta Suomessa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelu lähetetään myös striimattuna verkko-osoitteessa: https://youtu.be/NbOLxN2xnEU

Lisätietoa: tiedottaja Johanna Kaprio, Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikkö, puh. 050 350 4942 sekä eurooppatiedotus@formin.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme