Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n ulkoministerit keskustelevat Kiinasta ja suhteista Aasiaan

Jaa

EU:n ulkoministerit kokoontuvat epäviralliseen videokokoukseen perjantaina 29. toukokuuta. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheena on Kiina.

Ulkoministerien kokouksessa keskitytään valmistelemaan tulevia EU:n ja Kiinan huippukokouksia. Tulevilta EU:n ja Kiinan välisiltä huippukokouksilta halutaan konkreettista edistystä ilmasto- ja ympäristöyhteistyössä sekä monenvälisen kansainvälisen järjestelmän puolustamisessa.

Suomi on huolissaan tilanteen mahdollisesta kärjistymisestä Hongkongissa. Yksi maa, kaksi järjestelmää -periaatteen noudattaminen sekä erityishallintoalueen autonomian kunnioittaminen ovat olennaisia alueen vakaudelle ja vauraudelle.

Ulkoministerit keskustelevat lisäksi EU:n suhteista Aasian ja Tyynenmeren alueelle koronapandemian jälkeen. Suomen näkemyksen mukaan EU:n on vahvistettava taloudellisia ja poliittisia kumppanuuksiaan sekä jatkettava työtä EU:n vapaakauppasopimusten verkoston laajentamiseksi alueella. Suomi tukee EU:n pyrkimyksiä kehittää suhteita alueelle EU:n vihreän kasvun ohjelmaa hyödyntäen.

Lisätietoja: Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme