Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Finland välkomnar FN:s laboratorium för teknisk innovation till Aalto-universitetet

Jaa

UTRIKESMINISTERIET
http://formin.finland.fi/svenska

Pressmeddelande 206/2017
29.11.2017

Finland välkomnar FN:s laboratorium för teknisk innovation till Aalto-universitetet

FN:s första laboratorium för teknisk innovation (United Nations Technology Innovation Lab, UNTIL) lanseras under ett sidoevenemang till Slush torsdagen den 30 november. Evenemanget ordnas av utrikesministeriet och FN:s IKT-kontor. Det första labbet kommer att inrättas i det nyöppnade tillväxtföretagscentret A Grid på Aalto-universitetets campus i Esbo. Ytterligare två labb kommer att grundas 2017, i Asien och i Afrika, och det globala nätverket ska fortsätta växa under 2018.

Sidoevenemangets program består av en paneldebatt om teknikens roll i att främja utvecklingen enligt de globala målen i Agenda 2030 och anföranden av utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen och överdirektören för närings- och innovationsavdelningen vid arbets- och näringsministeriet Ilona Lundström.

Placeringen av labbet i Finland har planerats i samarbete med Finlands regering. Labbet ska fokusera på cirkulär ekonomi, utbildning, fred och säkerhet samt hälsa. Vart och ett av UNTIL-labben ska fokusera på olika tematiska områden som är centrala för de specifika behoven i regionen där labbet är placerat. FN:s laboratorier för teknisk innovation ska utgöra en plattform för problemlösning för FN, den privata sektorn, den akademiska världen och civilsamhället, med stöd av startupföretag.

Ytterligare information: Sinikka Antila, ambassadör, ledande sakkunnig, handel och utveckling, tfn +358 295 351 329

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme