Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: FN:s laboratorium för teknisk innovation drar stor nytta av de finländska ekosystemen för innovationer

Jaa

Ett FN-laboratorium för teknisk innovation (United Nations Technology Innovation Lab, UNTIL) invigs officiellt under ett sidoevenemang till Slush onsdagen den 5 november.

Utrikesministeriet och FN:s IKT-kontor står tillsammans värdar för sidoevenemanget.

”Ett stort tack till Finland för att landet står värd för FN:s allra första laboratorium för teknisk innovation. Avancerad teknik är ett kraftfullt verktyg, som stöder vår strävan att uppnå fred och välstånd för alla och att ta itu med frågor som påverkar marginaliserade delar av vårt samhälle. Teknisk innovation är framgångsrik när den leder till förändring av betydelse i människors liv. Vi har höga förhoppningar om att det finländska laboratoriet för teknisk innovation kommer att fokusera på de huvudsakliga utmaningarna för en hållbar framtid för alla”, säger Atefeh Riazi, FN:s biträdande generalsekreterare för IT-frågor.

Laboratoriet kommer att finnas på Aalto-universitetets campus i A Grid där det nya centret för tillväxtföretag finns. Utöver startupföretag kommer laboratoriet också att dra nytta av samarbete med aktörer i det civila samhället, med den akademiska världen och med det internationella nätverket av FN:s andra laboratorier för teknisk innovation.

”FN:s laboratorium för teknisk innovation i Aalto-universitetets lokaler erbjuder finländska startupföretag, andra företag, universitet och forskningsenheter en åtkomstpunkt till tillväxtmarknaderna. Jag har en stark tilltro till att innovationer kan spela en viktig roll i lösandet av vår tids aktuella frågor. FN:s system är en unik kanal att öka praktiska lösningar”, säger Anne-Mari Virolainen, utrikeshandels- och utvecklingsminister i Finland.

Det finländska FN-laboratoriet fokuserar på följande fyra teman: cirkulär ekonomi, utbildning, fred och säkerhet samt hälsa. Det är en knutpunkt i ett växande närverk av FN-laboratorier spridda över hela världen. Vart och ett av FN:s laboratorier för teknisk innovation kommer att fokusera på olika temaområden. FN:s laboratorier för teknisk innovation ska utgöra gemensamma plattformar för problemlösning för FN, den privata sektorn, den akademiska världen och det civila samhället, med hjälp av startupföretag.

Läs mer om FN:s laboratorier för teknisk innovation: https://until.un.org/

Ytterligare information:

Maurizio Maria Gazzola, Chief, Strategic Solutions, Office of Information and Communications Technology (OICT), Förenta Nationerna, tfn (+43-1) 26060-5157, maurizio.gazzola(at)un.org

Jarmo Sareva, ambassadör för innovation, tfn +358 295 350 418

Juha Kirstilä, specialrådgivare för utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen, tfn +358 40 552 8200

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme