Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Georgian ulkoministeri Suomeen

Jaa

Georgian ulkoministeri David Zalkaliani vierailee Suomessa 11.-12. marraskuuta ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin.

Ministerit keskustelevat Suomen ja Georgian kahdenvälisistä suhteista, alueen konflikteista, Georgian EU-lähentymisestä sekä ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Suomi tukee Georgian itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. Suomi on lähettänyt tarkkailijoita EU:n tarkkailuoperaatioon (EU Monitoring Mission, EUMM) sen perustamisesta alkaen. Operaatio tarkkailee Abhasian ja Etelä-Ossetian separatistialueiden niin kutsuttuja hallinnollisia rajavyöhykkeitä. Suomi osallistuu myös Naton koulutuskeskukseen Tbilisissä (Joint Training and Evaluation Centre, JTEC) yhdellä kouluttajalla.

EU ja Georgia ovat lähentyneet vuonna 2016 voimaanastuneen assosiaatiosopimuksen myötä. Sopimus sisältää vapaakauppaosion, joka helpottaa kauppaa ja yritysyhteistyötä. Myös suomalaisyrityksillä on uusia mahdollisuuksia Georgian kasvavilla markkinoilla.

EU:n ja Georgian välillä on myös viisumivapaus. Keskeistä Georgian EU-lähentymisessä ovat uudistukset, joita maa toimeenpanee laajalti eri aloilla. 

Lisätietoja: Etelä-Kaukasian maavastuuvirkamies Max Hatvala, puh. 0295 350 036

ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme