Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: #HELSINKI2018-tapaamisen mediakeskus Finlandia-talolla tarjoaa Suomi-elämyksiä

Jaa

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikana Suomeen kohdistuu kansainvälistä huomiota, jota ulkoministeriö hyödyntää maakuvatyössä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Erityisesti satsataan palveluiden toimivuuteen sekä kansainvälisten mediavieraiden viihtyvyyteen.

Ulkoministeriön toteuttama kansainvälinen mediakeskus Finlandia-talolla avataan toimittajien käyttöön sunnuntaina 15.7. Keskuksella on työnimi ”Probably the Happiest Press Center in the World”, ja siellä tarjotaan toimivien palvelujen lisäksi suomalaisia makuelämyksiä, saunomismahdollisuus pihalla olevassa konttisaunassa ja suomalaisella designilla sisustettu viihtyisä oleskelutila, Helsinki Lounge, jossa voi myös seurata jalkapallon MM-kisojen loppuottelua.

”Kisakatsomon tunnelmaa kohottavat paitsi sen muotoilu myös suomalaiset pienpanimotuotteet ja makeiset”, Helsinki Marketingin myynti- ja markkinointipäällikkö Vappu Mänty sanoo.

Ulkoministeriön työntekijät avustavat toimittajia muun muassa suomalaisten haastateltavien ja vierailukohteiden tavoittamisessa. Erityisesti arktisiin kysymyksiin keskittyneet asiantuntijat ovat näkyvästi esillä mediakeskuksessa. Toimittajien käytössä on myös tablettitietokoneita, joihin on koottu heitä kiinnostavaa sisältöä. Mediakeskuksen sisäinen viestintä toimittajille tapahtuu #HELSINKI2018-applikaatiolla.

Ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat ovat suunnitelleet ruokatarjoilun yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa. Kansainväliselle medialle tarjotaan luonnonmukaisesti ja lähellä tuotettuja perinteisimpiä suomalaisia suosikkeja ja tuoreita ruokainnovaatioita. Listalta löytyy muun muassa Ahvenanmaan kirjolohta ja puikulaperunamuusia, kaurarieskarullia, karjalanpiirakoita, nyhtökauraa ja sirkkaleipää. Jälkiruokapöydästä löytyy mustikkapiirakkaa, puolukkakukkoa, tyrni-juustokakkuleivoksia ja suklaamoussea kotimaisten herukoiden kera. Erikoisruokavaliot on otettu huomioon kattavasti ja kasvis- ja vegaanivaihtoehdoissa on valinnanvaraa.

”Hyvää suomalaista kesätunnelmaa tuodaan myös saunan kyljessä pihalla toimivalla mansikka- ja hernekojulla. Vesipullojen sijaan tarjotaan maailman parhaalla hanavedellä täytettäviä kierrätyspulloja”, ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Meira Pappi kertoo.

Läpileikkaavana maakuvaviestinä on, että Suomi on toimiva yhteiskunta, jossa näinkin suuren kokouksen järjestelyt ja palvelut onnistuvat sujuvasti lyhyellä varoitusajalla ja kestävän kehityksen periaatteet huomioiden.

#HELSINKI2018-mediakeskuksen Helsinki Loungessa mukana ovat:

Artek/Vitra

Bright Finland

Eropan Oy/Boatsauna

Fazer

The Helsinki Distilling Company

Made by Choice

Maku Brewing

Marimekko

Sauna from Finland

Woltti Group

T:mi J. Vaahtokari

Lisätietoa:

Meira Pappi, maakuvatyön asiantuntija, ulkoministeriö, puh. +358 40 140 8940

Vappu Mänty, myynti- ja markkinointipäällikkö, Helsinki Marketing, puh. +358 50 401 3548

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme