Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Intian ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbar vierailee Suomessa

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 189/2017
2.11.2017

Intian ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbar vierailee Suomessa 

Intian ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbar vierailee Suomessa 5.–7.11.2017 ulkoministeri Timo Soinin kutsusta. Kyseessä on korkea-arvoisin vierailu Intiasta Suomeen tänä vuonna, jolloin Suomi juhlii 100-vuotista ja Intia 70-vuotista itsenäisyyttään.

Ministerien keskusteluissa käsitellään maiden kahdenvälisiä suhteita, monenvälisiä kysymyksiä kuten YK-asiat, asevalvonta ja terrorismi sekä ennen muuta kummankin maan naapurustoon liittyviä maatilanteita ja haasteita. Intian osalta painopiste on Etelä-Aasiassa, Suomen osalta EU:ssa ja laajemmin Euroopassa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen tarjoamalla työlounaalla ovat esillä maiden kauppa- ja taloussuhteet ja Intian talousuudistukset.

Ministeri Akbar tapaa myös lokakuun alussa Intiassa vierailleen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen sekä eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarisen.

Vierailunsa aikana ministeri Akbar tutustuu myös Aalto-yliopistoon. Lisäksi hänellä on puhetilaisuus Ulkopoliittisessa instituutissa, jonka aiheena on Intian kokemukset väkivaltaisen ääritoiminnan ja terrorismin torjunnassa.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. +358 295 350 663, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto puh. +358 295 350 633 ja lähetystöneuvos Ari Tasanen, Eteläisen Aasian yksikkö, puh. +358 295 351 704.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme