Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Intian ulkoministeri Jaishankar Suomeen

Jaa

Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar vierailee Suomessa 19.‒21. syyskuuta.

Ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön, pääministeri Antti Rinteen ja vierailua isännöivän ulkoministeri Pekka Haaviston. Intian ulkoministeri tapaa myös eduskunnassa varapuhemies Tuula Haataisen sekä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet. Hän pitää puheenvuoron Ulkopoliittisen instituutin järjestämässä seminaarissa.

Molemmat ulkoministerit osallistuvat Mahatma Gandhin patsaan vihkimistilaisuuteen Helsingissä.

Keskusteluaiheina Jaishankarin tapaamisissa ovat muun muassa kahdenväliset suhteet, kansainväliset ja alueelliset kysymykset, ihmisoikeudet sekä Suomen EU-puheenjohtajakausi. Ilmastonmuutos on myös vahvasti esillä keskusteluissa.

"Odotan mielenkiinnolla keskustelua Intian ulkoministeri Jaishankarin kanssa. Intian kansainvälinen rooli kasvaa kaiken aikaa, ja maan odotetaan osallistuvan enemmän globaaliin vastuunkantoon. Intian diplomatian ollessa tiivistahtista olemme tyytyväisiä, että vierailu Suomeen toteutuu”, ulkoministeri Haavisto sanoo.

Ministeri Jaishankar jatkaa matkaansa Suomesta New Yorkiin, jossa hän osallistuu yhdessä pääministeri Narendra Modin kanssa YK:n yleiskokouksen korkean tason viikolle. 

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne, puh. 050 434 5444 sekä vastuuvirkamies Ari Tasanen, Eteläisen Aasian yksikkö, puh. 0295 351 704

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Haavisto to attend a nuclear disarmament meeting in Berlin23.2.2020 11:29:17 EETPress release

On 25 February, Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will travel to Berlin to attend the Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT), hosted by the German Minister of Foreign Affairs. During the visit, Foreign Minister Haavisto will have a separate meeting with Germany’s Minister of Foreign Affairs Heiko Maas.

UM: Ulkoministeri Haavisto Berliiniin ydinaseriisuntakokoukseen23.2.2020 11:27:54 EETTiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa 25. helmikuuta Berliiniin, jossa hän osallistuu Saksan ulkoministerin isännöimään ydinsulkusopimusta ja ydinaseriisuntaa käsittelevään ministerikokoukseen (Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty). Ulkoministeri Haavistolla on Berliinissä myös erillistapaaminen Saksan ulkoministerin Heiko Maasin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme