Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM jatkaa sopimusta Hätäkeskuslaitoksen kanssa – ulkoministeriön päivystyskeskus auttaa matkailijoita hätätilanteissa

Jaa

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos allekirjoittivat huhtikuussa jatkosopimuksen ulkoministeriön päivystyskeskustoiminnan jatkumisesta Hätäkeskuslaitoksen tuottamana palveluna. Hätäkeskuslaitos on 1.8.2018 lähtien vastannut ulkoministeriön päivystyskeskuksen toiminnasta virastojen väliseen sopimukseen pohjautuen. Toiminto on osa ulkoministeriön palvelua matkailijoille konsulipalvelulain ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaisesti.

Ulkoministeriön päivystyskeskus neuvoo ja auttaa ympärivuorokautisesti (24/7) tilanteissa, joissa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen on joutunut ulkomailla ongelmiin esimerkiksi sairauden, tapaturman, onnettomuuden tai rikoksen kohteeksi joutumisen vuoksi. Neuvonta on ensisijainen toimintamuoto, ja tarvittaessa tehtävä siirretään jatkotyölle eri maissa oleviin Suomen suurlähetystöihin ja konsulaatteihin tai ulkoministeriön konsuliasioiden yksikköön. Asiakas voi ottaa yhteyttä Päivystyskeskukseen joko puhelimitse, sähköpostilla tai Facebookin Nettikonsuli-sivun kautta.

”Yhteistyö Hätäkeskuslaitoksen kanssa on kuluneen vajaan kahden vuoden aikana ollut todella sujuvaa. Hätäkeskuslaitos on ottanut kotimaan toimintojensa ohella ulkomailla olevien matkailijoiden avustamisen ammattimaisesti ja laadukkaasti hoitoonsa. Toimintaa myös kehitetään koko ajan, ja kaikki tähtää asiakkaan kannalta sujuvaan ja kohdennettuun palveluun”, toteaa yksikön päällikkö Antti Putkonen ulkoministeriöstä.

Myös Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksen päällikkö Jyrki Heinonen on tyytyväinen yhteistyöhön.

”Me pystymme auttamaan suomalaisia sekä Suomessa että ulkomailla. Olemme kyenneet nopeuttamaan hädässä olevien avunsaantia, kun samassa toimipisteessä tehdään kahden eri hallinnonalan työtä. Tällä kokeiluluoteisesti alkaneella toiminnalla on kyetty osoittamaan, että eri viranomaisten yhteistoiminta on mahdollista organisoida kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.”

Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksessa vastattiin viime vuoden aikana lähes 7 000 konsulipalveluihin liittyvään yhteydenottoon. 

”Koronavirusepidemian puhjettua Euroopassa, matkailijoiden yhteydenotot moninkertaistuivat. Nyt tilanne on kuitenkin jo rauhoittumaan päin”, sanoo Heinonen.

Päivystyskeskus: https://um.fi/paivystys-24/7

Lisätietoja:

Hätäkeskuslaitos
Jyrki Heinonen
johtokeskuksen päällikkö
puh. 0295 481 293
Hätäkeskuslaitoksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@112.fi


Ulkoministeriö
Antti Putkonen
Konsuliasioiden yksikönpäällikkö
puh. 0295 350 126
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme