Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Jukka Salovaara ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Jaa

Valtioneuvosto määräsi yleisistunnossaan 25. marraskuuta 2021 ulkoasiainneuvos Jukka Salovaaran ulkoministeriön valtiosihteeriksi kansliapäällikkönä 1. toukokuuta 2022 alkaen.

Jukka Salovaara. Kuva: Satu Järveläinen
Jukka Salovaara. Kuva: Satu Järveläinen

Salovaaran tehtävä on määräaikainen ja päättyy 31. elokuuta 2026. Valtioneuvosto määräsi samassa istunnossa ulkoministeriön nykyisen valtiosihteerin, ulkoasiainneuvos Matti Anttosen jatkamaan tehtävässään 30. huhtikuuta 2022 asti.

Salovaara siirtyy uuteen tehtävään New Yorkista, missä hän on vuodesta 2019 lähtien toiminut edustuston päällikkönä ja Suomen pysyvänä edustajana Yhdistyneissä kansakunnissa.

Ulkoministeriön palveluksessa Salovaara on aloittanut vuonna 1995, ja hän on toiminut aiemmin esimerkiksi ministeriön poliittisen osaston ja Eurooppa-osaston osastopäällikkönä. Ulkoasiainhallinnon ohella Salovaara on työskennellyt myös mm. valtioneuvoston EU-sihteeristön apulaispäällikkönä jaeduskunnan ulkoasiainvaliokunnan valiokuntaneuvoksena. Koulutukseltaan Salovaara on valtiotieteen maisteri.

”Ulkoministeriöllä on merkittävä vastuu Suomen etujen edistämisessä kansainvälisesti. Yhteistyö on suomalainen vahvuus ja toivon, että voin uudessa tehtävässäni työskennellä sen eteen”, Salovaara arvioi tulevaa tehtäväänsä.

Ulkoministeriön kansliapäällikkönä toimivan valtiosihteerin tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa. Kansliapäällikkö vastaa esimerkiksi tulosjohtamisesta ja ministeriön sekä sen hallinnonalan toiminnan yhteensovittamisesta muiden ministeriöiden kanssa.

Lisätietoja:

Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. +358 295 350 038

Jukka Salovaaran haastattelupyynnöt: ajankohtaisviestinnän yksikkö, lähetystöneuvos Mika Mickelsson, puh. +358 295 350 189

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Jukka Salovaara. Kuva: Satu Järveläinen
Jukka Salovaara. Kuva: Satu Järveläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme