Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Jussi Palmén kulttuurivirkamieheksi Moskovaan

Jaa

Ulkoministeriö on nimittänyt Jussi Palménin määräaikaiseksi kulttuurivirkamieheksi Suomen Moskovan-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 1.8.2020.

Jussi Palmén. Kuva: Emma Suominen.
Jussi Palmén. Kuva: Emma Suominen.

Jussi Palmén on viimeksi työskennellyt lehdistövirkamiehenä Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa ja sitä ennen monipuolisesti eri viestintä- ja toimitustehtävissä, mm. kuuden vuoden ajan viestintäasiantuntijana ympäristöministeriössä.  Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Palmén tuntee venäläisen yhteiskunnan ja kulttuurin ja on ollut mukana toteuttamassa useita suomalaisia kulttuuri- ja maakuvahankkeita Venäjällä.

"Lähden innoissani jatkamaan työtä suomalaisen kulttuurin ja osaamisen tunnettuuden lisäämiseksi Venäjällä. Suomella on tutkitusti hyvä maine Venäjällä, mikä antaa hienot lähtökohdat. Poikkeuksellisten aikojen jälkeen tuntuu entistä tärkeämmältä päästä kertomaan siitä, mitä Suomella on tarjottavanaan", Palmén sanoo.

Kulttuurivirkamies edistää Suomen intressejä maakuvatyön ja kulttuuriviennin keinoin, tukee monipuolisesti suomalais-venäläisiä kulttuurisuhteita sekä lisää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina. Kulttuurivirkamies vastaa myös edustuston kulttuuri- ja maakuvahankkeiden suunnittelusta ja läpiviennistä ja osallistuu Team Finland -toimintaan.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 ja Jussi Palmén, puh. 044 970 1506.

Avainsanat

Kuvat

Jussi Palmén. Kuva: Emma Suominen.
Jussi Palmén. Kuva: Emma Suominen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme