Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Kaikilla mantereilla syödään yhdessä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 140/2017
22.8.2017

Kaikilla mantereilla syödään yhdessä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Tuhannet suomalaiset ja Suomen ystävät syövät yhdessä elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.8. maan satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Finnish Your Dinner -illallisia järjestetään ympäri maailman niin kaupunkien julkisissa tiloissa kuin kodeissakin.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden Yhdessä-teema on innostanut suomalaiset ja Suomen ystävät rakentamaan kaikkien aikojen tapahtumavuoden. Yksi helppo tapa osallistua juhlavuoteen on syödä yhdessä ja kutsua kotiinsa pari vierastakin.

Yksityisten henkilöiden järjestämiä Finnish Your Dinner -illallisia on runsaasti Yhdysvalloissa muun muassa Kaliforniassa, Floridassa ja Alaskassa. Illallisia järjestetään lisäksi muun muassa Singaporessa, Bangkokissa, Tokyossa, Malawissa, Rabatissa Marokossa, Antibesissa Ranskassa, Kölnissä, Rotterdamissa, Goiasissa Brasiliassa, Meksikossa ja Guatemalassa.

”On ilahduttavaa, miten sankoin joukoin suomalaiset ja Suomen ystävät ympäri maailman ovat innostuneet kutsumaan tuttuja ja tuntemattomiakin yhteisen pöydän ääreen. Illallisista muodostuu iloisia ja yhteisöllisiä tapahtumia, ja ne houkuttelevat toivottavasti paikalle myös uusia Suomen ystäviä”, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo.

Yllätysillallinen kaupungin ytimessä

Amsterdamissa opiskelevat Riku Mattila ja Arto Voipio järjestävät ystävilleen yllätysillallisen kaupungin keskeisellä paikalla.

”Järjestämme ystäväni kanssa joka syksy synttärijuhlat vähän isommalla kaavalla. Tällä kertaa juhlitaan Amsterdamissa, jonne lentää viikonlopuksi jopa 70 frendiä. Suomen komea juhlavuosi ja samalle viikonlopulle osuva Finnish Your Dinner innostivat yhdistämään nämä kaksi juhlaa – kuin järjestäisi yhteissynttärit Suomen kanssa!”,Mattila hehkuttaa.

Koko viikonlopun ohjelma tulee vieraille yllätyksenä. ”Illallispaikalle tullaan saapumaan omintakeisella tyylillä ja tarjolla on monipuolinen kattaus sesongin herkkuja. Kesäkauden huipennus ja Suomen juhlavuoden humu nostattavat tunnelman varmasti kattoon, tai taivaaseen”, Voipio myhäilee.

Myös Suomen edustustot viidessä kaupungissa ympäri maailman järjestävät Finnish Your Dinner -illallisen, suomalaisen Illallinen taivaan alla -konseptin mukaisesti. Edustustojen illalliset järjestetään Pietarissa, Tallinnassa, Washingtonissa, Buenos Airesissa ja Kuala Lumpurissa. Paikat edustustojen illallisille varattiin loppuun minuuteissa.

”Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten juhlavuosi kokoaa suomalaisia ja Suomen ystäviä ulkomaillakin yhteen”, Theman iloitsee.

Kaduilla, puistoissa, ravintoloissa

Kuka tahansa, missä tahansa voi järjestää 25.–27.8. oman Finnish Your Dinner -illallisensa ja tarjota samalla myös tuntemattomille mahdollisuuden juhlia satavuotiasta Suomea. Oman illallisen voi ilmoittaa helposti mukaan merkitsemällä sen digitaaliselle kartalle.

Tapahtuma järjestetään myös ympäri Suomen Illallinen taivaan alla -nimisenä. Pitkät pöydät katetaan 26.8. Helsingin lisäksi ainakin Turkuun, Tampereelle, Kotkaan ja Espooseen. Tämän lisäksi jokainen suomalainen voi järjestää oman illallisensa. Illalliset voivat olla joko suljettuja tai tuntemattomille avoimia.

”Tavoitteena, on, että tuona päivänä kukaan suomalainen ei söisi yksin” sanoo Tanja Jänicke illalliskonseptin takana olevasta Yhteismaa ry:stä.

Finnish Your Dinner ja Illallinen taivaan alla ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoa Finnish Your Dinner -tapahtumasta ja kuvia:

Lisätietoja:

Finnish Your Dinner -tapahtumat ulkomailla: Yksikönpäällikkö Petra Theman,ulkoministeriö, maakuvayksikkö,petra.theman@formin.fi, puh. +358 295 351 558

Illallinen taivaan alla Suomessa: Tanja Jänicke, Yhteismaa ry, tanja@yhteismaa.fi, puh. +358 50 382 0333

Yhteismaa on vuonna 2012 toimintansa aloittanut yleishyödyllinen yhdistys, joka suunnittelee ja toteuttaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, tapahtumia ja palveluja. Luomme työkaluja, joiden avulla me kaikki voimme paremmin toteuttaa itseämme ja kehittää maailmaa ympärillämme. yhteismaa.fi

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Minister for Foreign Trade and Development Anne-Mari Virolainen to EU development ministers' meeting19.2.2018 11:35Tiedote

An Informal meeting of EU development ministers will be organised in Brussels on 20 February 2018. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Trade and Development Anne-Mari Virolainen. The ministers will discuss, among other things, EU's financial instruments for external action after 2020, on which decisions will be made in the forthcoming negotiations concerning the EU's Multiannual Financial Framework (MFF).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme