Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kauko Aaltomaa EU:n siviilikriisinhallintaoperaation päälliköksi Palestiinalaisalueelle

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Sisäministeriö
http://intermin.fi/ 

Tiedote 166/2017
28.9.2017

Kauko Aaltomaa EU:n siviilikriisinhallintaoperaation päälliköksi Palestiinalaisalueelle

Euroopan unioni on 28.9.2017 nimittänyt sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Kauko Aaltomaan EU:n EUPOL COPPS -siviilikriisinhallintaoperaation päälliköksi.

Vuonna 2006 käynnistetty EUPOL COPPS -operaatio (EU Police Mission for the Palestinian Territories) toimii Palestiinalaisalueella  päämajanaan Ramallah. Operaation tehtävänä on kehittää palestiinalaishallinnon siviilisektorin turvallisuus- ja oikeusviranomaisia koulutuksen ja neuvonannon keinoin. Operaatio on keskittynyt erityisesti palestiinalaispoliisin kouluttamiseen, rikosoikeudellisen järjestelmän kehittämiseen sekä poliisin ja syyttäjän väliseen -yhteistyöhön.Tavoitteena on tukea palestiinalaishallintoa tehokkaan ja kansainvälisten standardien mukaisesti toimivan viranomaisjärjestelmän luomisessa.

Operaatiossa työskentelee 70 kansainvälistä asiantuntijaa paristakymmenestä eri maasta. Asiantuntijoista kahdeksan on eri hallinnonaloja edustavia suomalaisia.

Ylijohtaja Kauko Aaltomaa on tehnyt 37-vuotisen uran Suomen poliisissa ja sisäministeriössä. Hän toimii tällä hetkellä sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkönä. Nykyisessä tehtävässään hän on vastuussa Suomen poliisin sekä suojelupoliisin strategisesta tulosohjauksesta. Aaltomaa on toiminut urallansa aikana mm. Etelä-Suomen läänin lääninpoliisijohtajana ja keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt myös aiemmin Lähi-idässä YK-tehtävissä.

Lisätietoja: poliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Timo Kantola, ulkoministeriö, puh. 0295 351 477 sekä erityisasiantuntija Tiina Ehrnrooth, sisäministeriö, puh. 050 456 4045.

Haastattelupyynnöt Kauko Aaltomaalle, puh. 0295 488 550.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi ja sisäministeriön etunimi.sukunimi@intermin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Kauko Aaltomaa. Kuva: sisäministeriö
Kauko Aaltomaa. Kuva: sisäministeriö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme