Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysministerit keskustelevat eurooppalaisesta kehitysrahoituksesta

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu epäviralliseen EU:n kehitysministereiden videokokoukseen torstaina 29. huhtikuuta.

Kokouksessa ministerit käsittelevät eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteen kehittämistä. Keskustelu on jatkoa valtiovarainministereiden keskustelulle aiheesta 16. huhtikuuta.

Eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteen kehittämisessä ja EU:n ulkoisten investointien toteutuksessa Euroopan investointipankin (EIP) ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) välinen yhteistyö ja työnjako ovat avainasemassa.

Suomi pitää EU:n ulkoisen rahoitustoiminnan tehostamista tärkeänä ja näkee mahdollisuuksia lisätä eurooppalaisten investointien vaikuttavuutta ja näkyvyyttä kehittyvissä maissa. Kehitysministerit pohtivat myös keinoja kohdentaa rahoitusta paremmin köyhimpiin ja hauraisiin valtioihin.

”On tärkeää investoida kehittyvissä maissa vihreään ja kestävään talouteen, erityisesti koronapandemian jälkeen. Eurooppalaisen kehitysrahoituksen rakenteita ja vaikuttavuutta tulisi kehittää siten, että kokonaisuus vastaa paremmin EU:n taloudellista panosta kehitysrahoitukseen maailmanlaajuisesti”, sanoo ministeri Ville Skinnari.

Lisätietoja:

Kehitys- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, p. +358 50 574 1729
Kehityspolitiikan yksikön päällikön sijainen, Salla Sammalkivi, +358 295 350 023
Kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikön päällikkö, Pekka Hirvonen, +358 295 351 407
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme