Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari osallistuu OECD:n ministerikokoukseen – aiheena kestävä koronaelpyminen

Jaa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään virtuaalisesti 28.-29.10. Kokouksessa Suomea edustavat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja työ- ja elinkeinoministeriön valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen.

Ministerikokouksen pääteemana on sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä koronaelpyminen. Ministeri Skinnari osallistuu keskusteluun kansallisten elvytyssuunnitelmien ja kansainvälisen yhteistyön painopisteistä koronakriisistä toipumisessa. “Nykyisessäkin maailmantalouden tilanteessa on tärkeää pitää kiinni avoimesta ja sääntöpohjaisesta kaupasta sekä nähdä tässä mahdollisuus vihreälle kasvulle, jota myös digitalisaatio tukee. OECD on meille tärkeä tiedontuottaja ja alusta kansainväliselle yhteistyölle”, ministeri Skinnari toteaa. Valtiosihteeri Tiilikainen osallistuu keskusteluihin, joissa pohditaan kaupan ja investointien roolia elpymisessä.

Lisätietoja ministerikokouksesta sekä Twitterissä: @OECD @FinlandOECD #OECDweek.

Lisätietoja:

kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. 050 478 1387,

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-KV-asiat) Nina Alatalo, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 431 8015,

ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi ja työ- ja elinkeinoministeriön sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@tem.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme