Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Tukholmaan

Jaa

Ministeri Skinnari vierailee Tukholmassa 31.3.-1.4. Vierailun tarkoituksena on edistää molempien maiden pääsemistä mukaan koronan jälkeiseen kansainväliseen kasvuun. Maailmanlaajuinen ja eurooppalainen elvytys tarjoavat suomalaisille ja ruotsalaisille yrityksille erinomaisia kasvumahdollisuuksia vihreän siirtymän, digitalisaation ja teollisuuden ratkaisuissa.

”Suomen ja Ruotsin suhteet ovat vahvat ja monipuoliset. Haluamme nyt yhdessä yritysten kanssa luoda kestävää kasvua tälle vuosikymmenelle. Tie ulos pandemiasta tarkoittaa merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia Euroopassa ja maailmalla. Kilpailu on kuitenkin erittäin kovaa. Suomella ja Ruotsilla on paljon tehtävää ja voitettavaa yhdessä”, ministeri Skinnari sanoo.

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Ruotsin elinkeinoministeri Ibrahim Baylanin ja kehitysyhteistyöministeri Per Olsson Fridhin. Ohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Ruotsin elinkeinoelämän ja ruotsalaisyritysten edustajien kanssa. Lisäksi Skinnari tapaa Ruotsin parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Kenneth G Forslundin ja EU-komitean puheenjohtajan Pyry Niemen.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559
Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme