Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Oslossa

Jaa

Ministeri Skinnari vierailee Oslossa 17.–19.11.2020. Suomen ja Norjan väliset suhteet ovat vahvat ja monipuoliset. Molemmissa maissa vallitsee selvä tahtotila syventää yhteistyötä edelleen. Ministeri Skinnarin Oslon-vierailu keskittyy erityisesti kahdenvälisiin kaupallistaloudellisiin suhteisiin sekä ajankohtaisiin alueellisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreiden, kehitysyhteistyöministeri Dag Inge Ulsteinin, elinkeinoministeri Iselin Nybøn, öljy- ja energiaministeri Tina Brun sekä kalastusministeri Odd Emil Ingebrigtsenin. Ohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Norjan elinkeinoelämän sekä Norjassa toimivien suomalaisyritysten edustajien kanssa. Keskusteluissa norjalaisministerien kanssa käsitellään muun muassa vihreään siirtymään, digitalisaatioon ja logistiikkaan liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä ajankohtaisia kauppapolitiikkaan, kehityspolitiikkaan ja arktiseen politiikkaan liittyviä kysymyksiä.

”Vihreä siirtymä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia yhteistyön laajentamiseen Suomen ja Norjan välillä. Esteettömän kaupan merkitys korostuu epävarmoina aikoina, niin myös kehitysyhteistyön. On hyvä päästä tapaamaan norjalaisia kollegoita ja pohtia yhteisiä ratkaisuja yhteiskuntien kestävyyden parantamiseksi”, sanoo Skinnari.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi + 358 50 478 1387
Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme