Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari YK:n yleiskokouksen korkean tason viikolle

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu Yhdistyneiden Kansakuntien 74. yleiskokouksen korkean tason viikolle New Yorkissa 23.–27.9. Viikon yhteydessä järjestetään YK:n pääsihteerin ilmastohuippukokous 23.9. sekä kestävän kehityksen huippukokous 24.–25.9.2019.

Suomen valtuuskuntaa johtaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka pitää Suomen kansallisen puheenvuoron tiistaina 24. syyskuuta.

Ministeri Ville Skinnarin ohjelman keskiössä ovat YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda 2030:n toimeenpanoon ja ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvät kysymykset sekä naisten ja tyttöjen aseman edistäminen, erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet.

Ministeri Skinnari isännöi Plan International -järjestön tilaisuutta, jonka aiheena on ilmastonmuutoksen vaikutukset tyttöjen asemaan. Lisäksi ministerin ohjelmassa on useita puheenvuoroja eri tilaisuuksissa, liittyen muun muassa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan poistamiseen, kehitysrahoitukseen sekä kehitysmaiden tukemiseen Agenda 2030 -tavoitteiden toimeenpanoon tarvittavan kotimaisen rahoituksen keräämisessä.

”YK:ta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Suomi haluaa olla kokoaan suurempi maailmalla ja kantaa kansainvälistä vastuuta. Kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja kansainvälisen ilmastorahoituksen kautta olemme mukana ratkaisemassa globaaleja ongelmia ja kantamassa vastuuta ihmiskunnan ja planeettamme tulevaisuudesta”, Skinnari toteaa.

Lisäksi ministeri Skinnarilla on ohjelmassaan monia kahdenvälisiä tapaamisia muun muassa ministerikollegojensa ja YK:n varapääsihteerin sekä Suomelle keskeisten YK-järjestöjen pääjohtajien kanssa, mukaan lukien tasa-arvojärjestö UN Women, kehitysohjelma UNDP ja humanitaarisen avun koordinaatioyksikkö OCHA, sekä vienninedistämiseen liittyviä tilaisuuksia.

Lisätietoja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin ohjelmasta: yksikönpäällikkö Pasi Pöysäri, puh. 050 309 8202 ja ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, 050 478 1387.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme