Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kolumbian ulkoministeri Suomeen

Jaa

Kolumbian ulkoministeri Carlos Holmes Trujillo vierailee Suomessa 3.–5.3.2019 ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin.

Ulkoministeri Timo Soini ja ulkoministeri Carlos Holmes Trujillo tapaavat 5. maaliskuuta Helsingissä ja keskustelevat Suomen ja Kolumbian kahdenvälisistä suhteista, Kolumbian rauhanprosessista, Venezuelan tilanteesta ja sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän vahvistamisesta. Kolumbia on yksi Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita Latinalaisessa Amerikassa. Kolumbia tarjoaa runsaasti vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia Suomen osaamisaloilla kuten metsä- ja biotaloudessa sekä koulutuksen, energian, kaivosteollisuuden ja kyberturvallisuuden aloilla.

Ulkoministeri Trujillo toimii kanssaisäntänä ulkoministeriön ja YK:n yhdessä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa 5.–6.3. järjestämässä ensimmäisessä kansainvälisessä nuorten rauhankonferenssissa. Lisäksi hänen ohjelmaansa kuuluu tapaaminen eduskunnan Kolumbia-ystävyysryhmän kanssa sekä keskustelutilaisuus Kolumbian tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista suomalaisyritysten edustajien kanssa.

Suomi valmistelee parhaillaan osallistumista Kolumbian rauhanprosessin toimeenpanoa tukevien EU:n ja YK:n rahastojen rahoitukseen.

Ulkoministeri Trujillo toimi Tukholmasta käsin Kolumbian Suomen-suurlähettiläänä vuosina 2004–2006.

Lisätietoja: virkamiessihteeri Katja Kalamäki, puh. 0295 351 518 ja ulkoministeriön Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkö Ari Mäki puh. 0295 350 595.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin14.6.2019 13:45:38 EESTTiedote

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 17. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa ensimmäistä kertaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Ulkoasiainneuvostossa käsitellään EU:n globaalistrategiaa, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) tehokkuutta sekä Sudanin tilannetta. Ulkoasianneuvoston yhteydessä pidetään myös epävirallinen lounastilaisuus Jordanian ulkoministerin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme