Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Korkean tason seminaari huomioi Suomen pitkäaikaisen asiantuntemuksen rauhantyössä ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 173/2017
9.10.2017

Korkean tason seminaari huomioi Suomen pitkäaikaisen asiantuntemuksen rauhantyössä ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä

Kahdeksas korkean tason seminaari sukupuolet huomioon ottavasta ja osallistavasta rauhanvälityksestä järjestetään Helsingissä 10.–12. lokakuuta. Korkean tason seminaarin järjestäminen Helsingissä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden aikana korostaa Suomen historiallista perintöä ja asiantuntemusta rauhanpalauttamisen ja sukupuolten välistä tasa-arvoa koskevan työn saralla. 

Seminaari on YK:n järjestämä koulutus, jonka tarkoituksena on tukea naisten osallistumista rauhanvälitykseen ja edistää sukupuolisensitiivisten rauhanprosessien toimeenpanoa. Seminaarin järjestää YK:n pääsihteeristön poliittinen osasto yhteistyössä suomalaisen konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) ja Oslon rauhantutkimusinstituutin (PRIO) kanssa. 

Suomi ja Norja rahoittavat seminaarin, joka järjestetään vuorotellen molemmissa maissa.  Suomi pitää tärkeänä vahvistaa osallistavaa rauhanvälitystä ja naisten asemaa rauhanprosesseissa, ja seminaari on myös erinomainen tilaisuus esitellä pohjoismaista yhteistyötä käytännön tasolla.  

Seminaari järjestetään yhteistyössä CMI:n kanssa, ja se tuo yhteen rauhanvälityksen alalla vaikuttavia eri toimijoita, kuten YK-lähettiläitä ja alueellisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja korkeakoulujen korkean tason edustajia. Vuosien varrella seminaari on osoittautunut tärkeäksi foorumiksi, jossa kokeneet rauhanvälittäjät voivat oppia toistensa kokemuksista ja jakaa käytäntöjään.

Lisätietoja:  Avustaja Eero Väisänen, puh. 0295 350 221, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö

Ulkoasianministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme