Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kriisinhallinta nyt – yhdessä konflikteja ratkaisemassa ja rauhaa rakentamassa

Jaa

100-vuotias ulkoministeriö kumppaneineen järjestää 17. toukokuuta 2018 Helsingin Kalasatamassa Kriisinhallinta nyt -tapahtuman, joka esittelee suomalaisten toimijoiden osallistumista kansainvälisten kriisien ratkaisuun ja rauhan rakentamiseen. Tapahtuman keskeinen teema on kokonaisvaltaisuus eli erilaisten toimijoiden yhteistyö kriisialueella kestävän rauhan aikaansaamiseksi.

Kriisinhallinnassa mukana oleva valtionhallinto (ulko-, sisä-, puolustus- ja oikeusministeriö) esittelee tapahtumassa kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin kanssa yhteistyöhön perustuvaa kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista monipuolisella ja elämyksellisellä tavalla.

Tapahtumassa voi kokeilla mm. Teatime Researchin virtuaalitodellisuuslaseja ja kokea, miltä tuntuisi, jos Helsinki olisi Syyrian Aleppon kaltainen konfliktialue.

Kriisinhallintakeskus CMC Finland ja muut toimijat kertovat tapahtumassa myös alan työmahdollisuuksista.

Kotimaisista järjestöistä tapahtumassa ovat mukana mm. Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Laajan turvallisuuden verkosto WISE ry. Kansainvälisistä organisaatioista Maailmanpankki esittelee YK:n kanssa tekemäänsä Pathways for Peace -raporttia.

Suomi on kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen edelläkävijä. Sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan lisäksi kriisialueita tuetaan myös esimerkiksi kehitysyhteistyöllä, humanitaarisella avulla, rauhanvälityksellä ja ihmisoikeus- sekä asevalvontapolitiikalla. Eri toimijoiden työn on tärkeää täydentää toisiaan, sillä yhdellä kriisialueella toimii usein samanaikaisesti monia eri järjestöjä ja kriisinhallintaoperaatioita. Koordinoimalla ja tekemällä yhteistyötä lisätään kriisinhallintatyön vaikuttavuutta ja edesautetaan kestävää rauhaa.

Tule Kriisinhallinta nyt -tapahtumaan näkemään ja kokemaan, miten kriisinhallinta toimii ja kuinka kestävää rauhaa rakennetaan yhteistyöllä – konfliktialueiden vakauttamisessa tarvitaan meitä kaikkia.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Se järjestetään Helsingin Kalasatamassa tapahtumakeskus Teurastamon Kellohallissa.

Voit seurata keskustelua Twitterissä hashtagilla #kriisinhallintanyt.

Tarkempia tietoja tapahtumasta löydät ulkoministeriön ja tapahtuman Facebook-sivulta ja lisätietoa kokonaisvaltaisesta kriisinhallinnasta ulkoministeriön verkkosivuilta: um.fi/kriisinhallinta

Lisätietoja: Pekka Marttila, puh. +358 295 350 233, Outi Jalonen, puh. +358 50 505 3490, ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme