Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Maailman väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tapaa Maailman väestörahasto UNFPA:n pääjohtajan, tohtori Natalia Kanemin 3. joulukuuta.

Maailman väestörahasto UNFPA:n pääjohtaja, tohtori Natalia Kanem vierailee Suomessa 2.–3. joulukuuta ja tapaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnarin. Skinnari ja Kanem keskustelevat keinoista, joilla saavutetaan UNFPA:n tavoitteet ei-toivottujen raskauksien ehkäisemiksi, äitiyskuolleisuuden poistamiseksi sekä sukupuolittuneen väkivallan ja haitallisten käytäntöjen, kuten naisten sukuelinten silpominen ja lapsi- ja pakkoavioliitot, lopettamiseksi vuoteen 2030 mennessä.

”Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on valitettavasti vain lisääntynyt COVID-pandemian myötä ympäri maailmaa. Uusien teknologioiden avulla voidaan parantaa naisten ja tyttöjen asemaa ja Suomella on tässä suhteessa paljon tarjottavaa UNFPA:n tasa-arvotyöhön”, toteaa ministeri Skinnari.

Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön keskeisenä painopisteenä on naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen. Suomen rahoittamista YK-järjestöistä UNFPA on suurin yleistuen vastaanottaja. Suomen yleistuki tänä vuonna on 33 miljoonaa euroa ja lisäksi rahoitetaan eräitä maaohjelmia mm. Myanmarissa, Somaliassa ja Irakissa sekä annetaan tukea UNFPA:n humanitaariseen toimintaan.  

Pääjohtaja Kanem tapaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja vierailee eduskunnassa ja tapaa kansanedustajia sekä YK:n ystävät -verkostoa.

Lisätietoja: 

Lähetystöneuvos Eija Limnell, puh. +358 50 576 8985 
kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Mikko Autti, puh. +358 295 350 034.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministry for Foreign Affairs has solved suspected espionage case28.1.2022 15:20:55 EET | Press release

Finnish diplomats have been targets of cyber espionage by means of the Pegasus spyware, developed by NSO Group Technologies, which has received wide publicity. The highly sophisticated malware has infected users’ Apple or Android telephones without their noticing and without any action from the user’s part. Through the spyware, the perpetrators may have been able to harvest data from the device and exploit its features.

Ulkoministeriö on saanut selvitettyä siihen kohdistuneen vakoilutapauksen28.1.2022 13:07:02 EET | Tiedote

Suomalaisiin diplomaatteihin on kohdistettu kybervakoilua paljon julkisuutta saaneella NSO Groupin Pegasus -vakoiluhaittaohjelmalla. Kyseessä on erittäin kehittynyt haittaohjelma, joka on pystytty tuomaan käyttäjän Apple- tai Android-puhelimeen hänen huomaamattaan ja ilman käyttäjän toimenpiteitä. Vakoiluohjelma on voinut mahdollistaa hyvin laajasti puhelimessa olevan tiedon ja sen ominaisuuksien hyväksikäytön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme