Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Maailmanpankin IFC:n varapääjohtaja esittelee Suomen ilmastorahastoa Helsingissä ja Vaasassa

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 219/2017
11.12.2017

Maailmanpankin IFC:n varapääjohtaja esittelee Suomen ilmastorahastoa Helsingissä ja Vaasassa

Maailmanpankkiryhmään kuuluvan Kansainvälisen rahoitusyhtiö IFC:n varapääjohtaja Nena Stoiljkovic vierailee Helsingissä ja Vaasassa 14.-15. joulukuuta esittelemässä Suomen ja IFC:n lokakuussa perustamaa ilmastorahastoa. Vierailun tarkoituksena on esitellä ilmastorahaston tavoitteita ja toimintaa sekä kertoa yhteistyömahdollisuuksista, joita se avaa suomalaisyrityksille. Suomi ohjaa rahastoon 114 miljoonaa euroa ja sen odotetaan saavan liikkeelle kaikkiaan noin 500 miljoonan euron investoinnit uusiutuvan ja puhtaan energian ratkaisuihin ja muihin ilmastohankkeisiin kehitysmaissa.

"Ilmastonmuutos ratkaistaan Aasiassa ja Afrikassa. Pyrimme IFC:n kanssa saamaan entistä useammat yritykset investoimaan puhtaisiin ratkaisuihin entistä köyhemmissä maissa. Suomalaisilla on tarjottavanaan hyviä ratkaisuja ja toivon, että suomalaisyritykset hyödyntävät uuden rahaston tarjoamat mahdollisuudet siirtää osaamistaan köyhempiin maihin", ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sanoo.

Varapääjohtaja Stoiljkovic esiintyy pääpuhujana kahdessa aihetta koskevassa seminaarissa Helsingissä ja Vaasassa sekä tapaa keskeisten suomalaisten sidosryhmien edustajia myös kahdenvälisesti. Stoiljkovic vierailee Suomessa ministeri Mykkäsen kutsusta.

Joulukuun yleisötilaisuuksiin toivotaan monipuolista ja laaja-alaista keskustelua ilmastorahoituksesta, ja tilaisuuksiin odotetaan laajaa osallistujajoukkoa yrityksistä, kansalaisjärjestöistä ja julkiselta sektorilta. Suomi ohjaa rahastoon kaikkiaan 114 miljoonaa euroa, jotka sijoitetaan hankkeisiin viiden seuraavan vuoden kuluessa.

Kyseessä on Suomen merkittävin kansainvälinen ilmastotyöhön kohdennettu rahoitus. Pula energiasta on köyhimmille maille kehityksen keskeinen este, ja energiantarpeen ja kulutuksen odotetaan tulevaisuudessa kasvavan nopeasti. Tavoitteena on, että kasvusta merkittävä osa tapahtuisi vähäpäästöisellä energialla. Sijoituspäätöksen kautta Suomi tukee sekä Pariisin ilmastosopimusta että Agenda 2030:nkestävän kehityksen tavoitteita.

Lisätietoja: kehityspolitiikan neuvonantajat Nina Kataja, puh. 0295 351 785 sekä Minna Kuusisto, puh. 0295 350 113, kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Soini to Foreign Affairs Council in Brussels19.1.2018 14:15Tiedote

The EU Foreign Affairs Council (FAC) will meet in Brussels on 22 January. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Timo Soini. The agenda of the year’s first FAC meeting covers the Middle East peace process, the situation in Libya, and the European Union’s relations with African, Caribbean and Pacific states in connection with the expiry of the present Cotonou Agreement in 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme