Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Marko Ruonala lehdistövirkamieheksi Suomen EU-edustustoon

Jaa

Ulkoministeriö on nimittänyt Marko Ruonalan Suomen Brysselissä olevan pysyvän EU-edustuston lehdistövirkamieheksi 1. syyskuuta lähtien. Kausi on kolmivuotinen.

Marko Ruonala työskentelee tällä hetkellä valtioneuvoston viestintäosastolla projektipäällikkönä, vastuualueinaan kansainvälisen viestinnän ja EU-viestinnän tuki, hallituksen päivittäisviestintä ja muut projektitehtävät. Hänellä on aikaisempaa kokemusta mm. työskentelystä lehdistövirkamiehenä Suomen Pariisin- ja EU-edustustoissa sekä STT:n EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Lisäksi hänellä on useiden vuosien toimittajakokemus STT:llä ja Helsingin Sanomissa. Hänen Brysselin kausilleen ovat osuneet molemmat Suomen aikaisemmat EU-puheenjohtajuudet. 

Koulutukseltaan Ruonala on filosofian maisteri.

Lehdistövirkamies vastaa EU-edustuston mediasuhteista ja pitää yllä laajoja verkostoja Brysselissä toimiviin suomalaisiin ja kansainvälisiin kirjeenvaihtajiin. Hän tiedottaa EU:n neuvoston toiminnasta ja Suomen kannoista sekä järjestää tausta- ja tiedotustilaisuuksia. Lisäksi tehtävässä painottuu Suomen EU-puheenjohtajuuskausi syksyllä 2019.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Jouni Mölsä, puh. 050 430 6517 sekä Marko Ruonala, puh. + 358 50 522 8233, marko.ruonala@vnk.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme