Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Matkusta Madventuresin tapaan – tunaroi vähemmän

Jaa

ULKOMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 6/2018
16.1.2018

Matkusta Madventuresin tapaan - tunaroi vähemmän

Ulkoministeriö osallistuu yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa Matka 2018 -messuille. Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.1.–21.1.2018. Ulkoministeriö ja THL löytyvät osastolta 6s61. 

Miten matkustan turvallisesti kuin Madventuresin tyypit enkä kuin tunaroiva Turakainen? Miksi matkustusilmoitus on tärkeä? Miten varaudun, jotta pysyn terveenä matkalla? Voinko välttää aikaerorasitusta?

Ulkoministeriön ja THL:n yhteisosastolla saat vastauksia näihin ja muihin matkustusaiheisiin kysymyksiin. Matkustusturvallisuuden ja matkailuterveyden asiantuntijat jakavat käytännöllisiä vinkkejä turvalliseen matkustamiseen sekä neuvoja kiperiin tilanteisiin. Madventures-kaksikon Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vetämässä keskustelussa matkustamisen konkarit kertovat fiksuista tavoista valmistautua reissuun sekä hätä- ja kriisitilanteiden asiantuntijat selventävät Suomen ulkomaanedustustojen mahdollisuuksia auttaa.

Osastolla pyörivässä tietovisassa voit testata, kuinka fiksu reissaaja olet.

Matkustusturvallisuus on aiheena myös messujen alla käynnistyvän ulkoministeriön podcastsarjan ensimmäisessä osassa. Suomi mainittu! -podcastin ensimmäisinä vieraina ovat konsuli Raimo Pahkasalo Bangkokista ja vastuuvirkamies Hanna-Liisa Peltoniemi konsuliasioiden yksiköstä.

Matka 2018 -messujen yhteydessä julkistetaan myös ulkoministeriön uusi visuaalinen ilme ja tunnus. Tervetuloa tutustumaan!   

Lisätietoja/UM:
Sisältö- ja viestintäasiantuntija Anna-Maria Liukko, 050 340 1998
Tiedottaja Sara Haalahti, 050 348 8351

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Lisätietoja/THL:
Tiedottaja Terhi Hulkko, 029 524 8691

THL:n sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@thl.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme