Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Matti Anttonen ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 225/2017
19.12.2017

Matti Anttonen ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Valtioneuvosto määräsi istunnossaan 19. joulukuuta 2017 ulkoasiainneuvos Matti Anttosen ulkoministeriön valtiosihteeriksi kansliapäällikkönä 1. maaliskuuta 2018 alkaen.

Ulkoasiainneuvos Anttonen on kokenut suomalaisdiplomaatti, jolla on pitkä kokemus ulkoasiainhallinnosta. Anttonen siirtyy valtiosihteeriksi Tukholmasta, missä hän on toiminut Suomen Tukholman-edustuston päällikkönä vuoden 2017 tammikuusta lähtien.

Anttonen on tehnyt pitkän uran etenkin itäasioiden ja kauppapolitiikan parissa. Ennen nimitystään Suomen Tukholman-suurlähettilääksi hän toimi vuosina 2013–2016 ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden alivaltiosihteerinä. Aiemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Suomen Moskovan-suurlähettiläänä, Washingtonin-suurlähetystön kakkosvirkamiehenä sekä ulkoministeriön itäosaston Venäjän-yksikön päällikkönä.

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Tämä on hieno mahdollisuus hyödyntää kaikkea sitä osaamista mitä minulle on yli 30-vuotisen diplomaattiurani aikana kertynyt. Ja on aina mukavaa päästä oppimaan uutta”, Anttonen kommentoi nimittämistään.

Ulkoministeriön kansliapäällikön tehtäviin kuuluu ministeriön ja sen hallinnonalan toiminnan johtaminen, kehittäminen ja valvominen. Kansliapäällikkö esimerkiksi vastaa ministeriön tulosjohtamisesta, huolehtii lainsäädännön valmistelun laadusta ministeriössä, sekä vastaa virkamiesvalmistelun yhteensovittamisesta ministeriössä.

”Globalisoituvassa maailmassa ulkoministeriötä tarvitaan sekä Suomen ja suomalaisten toimijoiden asian edistämisessä maailmalla, että globaalia kehitystä koskevan tiedon tuottajana ja levittäjänä Suomessa. Suomalaisella osaamisella sekä suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksilla on kysyntää maailmalla. Selviytyäkseen tehtävistään ministeriön on jatkuvasti parannettava toimintaansa ja työtapoja. Se onnistuu vain hyvässä yhteistyössä henkilöstön kanssa”, Anttonen avaa näkymiään ministeriön tulevaisuudesta.

Lisätietoa: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413. Matti Anttosen haastattelupyynnöt: lehdistöneuvos Niina Hyrsky, puh. +46 708 439 997.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Soini to Foreign Affairs Council in Brussels19.1.2018 14:15Tiedote

The EU Foreign Affairs Council (FAC) will meet in Brussels on 22 January. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Timo Soini. The agenda of the year’s first FAC meeting covers the Middle East peace process, the situation in Libya, and the European Union’s relations with African, Caribbean and Pacific states in connection with the expiry of the present Cotonou Agreement in 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme