Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Meteorologia ja arktinen yhteistyö löytävät toisensa

Jaa

Arktinen neuvosto, Suomen Ilmatieteen laitos ja Maailman ilmatieteen järjestö WMO kokoontuvat yhteisiin kokouksiin ensi viikolla Levillä. Leville saapuu satoja kokousvieraita eri puolelta maailmaa.

Ilmatieteen laitos järjestää 20. maaliskuuta arktisen ilmatieteen huippukokouksen, joka kokoaa yhteen arktisten maiden meteorologisten laitosten pääjohtajat ja alan toimijoita ympäri maailman. Tapahtuman puhujina ovat mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä Maailman ilmatieteen järjestön, WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

”Arktisen ilmatieteen huippukokouksen tavoitteena on varmistaa, että meteorologinen yhteistyö arktisella alueella on tiivistä ja kattavaa”, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski sanoo.

WMO:n polaari- ja vuoristoalueiden asiantuntijatyöryhmä kokoontuu 21.-23. maaliskuuta Levillä.

Arktinen neuvosto pitää kokouksensa 21.–23. maaliskuuta. Kokouksen aiheita ovat mm. meteorologinen yhteistyö, viestintäyhteydet, öljyntorjunta sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen arktisilla alueilla sekä arktisen neuvoston strategiatyö.

Lisätietoja: projektipäällikkö Johanna Ekman, Ilmatieteen laitos, puh. 029 539 2079, arktinen suurlähettiläs Aleksi Härkönen, puh. 050 462 4471 ja johtava asiantuntija René Söderman, puh. 050 362 9536.

Mediatiedustelut Levillä: tiedottaja Martti Ruokolainen, ulkoministeriö, puh. 040 510 7518.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme