Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Blomqvist pohjoismaiseen yhteistyöministerikokoukseen

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu Pohjoismaiden yhteistyöministerien kokoukseen 10.9.2020. Kokous pidetään videolla koronatilanteesta johtuen.

Kokouksessa käsitellään muun muassa ensi vuoden budjettia sekä kokemuksia pandemiasta ja niiden vaikutuksia pohjoismaiseen yhteistyöhön. Kokouksessa vieraileva Rajaesteneuvoston puheenjohtaja Bertel Haarder kertoo pohjoismaisen liikkuvuuden ajankohtaisista kysymyksistä. Ministerit kuulevat myös tilintarkastusviranomaisen huomioita sihteeristön talousjärjestelmään liittyvistä käyttöönotto- ja raportointiongelmista ja keskustelevat ministerineuvoston läntisen naapuruston (Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Irlanti) ohjelmasta.

Ministerit hyväksyvät kokouksessaan Pohjoismaiden ministerineuvoston toimintasuunnitelman vuosille 2021-24. Toimintasuunnitelma viitoittaa pääministereiden viime kesänä vahvistaman vision. Uuden vision mukaan Pohjolan tulee olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Toimintasuunnitelman luonnos on julkistettu sihteeristön verkkosivuilla.

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme