Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Haavisto osallistuu Isisin vastaisen koalition pienryhmän ulkoministerikokoukseen

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu 4. kesäkuuta videokonferenssina järjestettävään kansainvälisen Isisin vastaisen koalition pienryhmän ulkoministerikokoukseen. Kokouksessa keskustellaan koalition tulevasta toiminnasta Isisin vastaisessa taistelussa.

Isis toimii edelleen aktiivisesti Irakissa ja Syyriassa, mutta myös maailmanlaajuisesti, erityisesti Länsi-Afrikassa ja Sahelin alueella. Terroristiryhmien on myös huomattu pyrkivän hyödyntämään koronapandemiaa.

”Kansainvälistä yhteistyötä Isisin kukistamiseksi on tärkeää jatkaa. Suomi on sitoutunut koalition työhön. Isisin aiheuttamaa uhkaa tulee katsoa kokonaisvaltaisesti ja puuttua myös terrorismin juurisyihin. Monialainen kansainvälinen yhteistyö on välttämätöntä, jotta Isisin toiminta ja ideologia saadaan pysäytettyä”, ulkoministeri Pekka Haavisto toteaa.

Suomi liittyi kansainväliseen Isisin vastaiseen koalitioon vuonna 2014 ja koalition pienryhmään vuonna 2019. Suomi osallistuu koalition sotilaalliseen koulutustoimintaan. Lisäksi Suomi tukee Irakin jälleenrakennusta ja Syyrian vakautustoimia sekä antaa humanitaarista apua ja tukea miinanraivaukseen. Suomi myös osallistuu asiantuntijapanoksella EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioon Irakissa.

Kokouksen isännöivät Yhdysvaltain ulkoministeri Michael Pompeo ja Italian ulkoministeri Luigi Di Maio.  

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, p. 050 478 2587 sekä osastopäällikkö Mikko Kinnunen, p. 0295 351 820

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme