Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokuntaan

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esiintyy tiistaina 3. syyskuuta Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnassa (INTA) Brysselissä.

Ministeri esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden kauppapolitiikan painopisteet ja keskustelee EU:n kauppapolitiikasta vastuualueelleen kuuluvan parlamentin valiokunnan kanssa. Lisäksi ministeri tapaa erikseen valiokunnan puheenjohtajan Bernd Langen, Euroopan parlamentin suomalaisjäseniä ja valiokunnan avainhenkilöitä.

Suomen kauppapoliittisia painopisteitä ovat monenvälisen kauppajärjestelmän vahvistaminen, EU:n kahdenvälisten kauppasuhteiden edistäminen sekä neuvoteltujen kauppasopimusten nopean voimaantulon ja sopimusten tehokkaan toimeenpanon varmistaminen. Lisäksi Suomi haluaa vahvistaa EU:n kauppasopimuksiin sisältyvien kestävän kehityksen tavoitteiden sitovuutta. Avoin, kunnianhimoinen ja sääntöihin perustuva kauppapolitiikka on koko EU:n etu.

Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan (INTA) vastuualueita ovat osallistuminen EU:n yhteisen kauppapolitiikan laatimiseen, toteuttamiseen ja seurantaan, erityisesti kauppasuhteet kolmansiin maihin sekä kahden- ja monenvälisiä kauppasopimuksia koskevat neuvottelut parlamentin näkökulmasta.

”Euroopan parlamentilla on merkittävä rooli unionin kauppapolitiikassa. Se hyväksyy osaltaan neuvotellut sopimukset, ja sen kautta saadaan arvokkaita näkemyksiä kauppapolitiikan suunnasta. Suomi EU-puheenjohtajana pitää tärkeänä, että EU:n asialistaa pystytään viemään eteenpäin rakentavassa yhteistyössä Euroopan parlamentin kanssa”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri Skinnarin esiintyminen kansainvälisen kaupan valiokunnassa kuuluu Suomen EU-puheenjohtajakauteen. EU:n neuvoston puheenjohtajamaan ministerit esittelevät Euroopan parlamentin valiokunnille puheenjohtajakautensa prioriteetit ja käyvät keskustelua europarlamentaarikkojen kanssa.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Euroopan parlamentista klo 10 alkaen.

Lisätietoja:

Taloudellisten ulkosuhteiden osaston osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, p. +358 295 350 257
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. +358 295 350 232

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tino Aalto, p. +358 50 436 9188

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme