Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari keskustelee kansalaisten vaikutusmahdollisuuksista EU:ssa Eurooppa olemme me-kiertueella

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelee kansalaisten vaikutusmahdollisuuksista EU:ssa 16. marraskuuta Lahden pääkirjastolla. Tilaisuudessa halutaan kuulla kansalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Tilaisuus on osa Eurooppa olemme me -ministerikiertuetta.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 16. marraskuuta klo 10.30-12.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa, Kirkkokatu 31, 15140 Lahti. Keskustelemassa ovat myös europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Euroopan tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustaja Ninni Norra. Kirjastolle voi saapua paikanpäälle tai tilaisuutta voi seurata myös etänä verkkolähetyksen kautta. Molemmissa voi myös esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Suomalaisministerit kiertävät syksyllä ja talvella Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa. Eurooppa olemme me -kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.

Lisätietoa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin ”Kansalaisten EU” –tilaisuudesta Lahden pääkirjastolla löydät Eurooppatiedotuksen sivuilta ja Facebook-tapahtumasta.

Tilaisuutta voit seurata ja kommentoida myös suoratoiston välityksellä.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tiina Vainio, puh. +358 295 350 148

Saku Pesonen, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 350 407

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme