Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari osallistuu EU:n kauppaministerien videokokoukseen

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden epäviralliseen videokokoukseen 16. huhtikuuta.

Kokouksen ainoana aiheena on koronaviruksen aiheuttama kriisi. Ministerit vaihtavat ajatuksia kriisin vaikutuksista kauppasuhteisiin, kansainväliseen talouteen ja globaaleihin arvoketjuihin. 

Kokouksessa keskustellaan myös komission ehdotuksesta jatkaa suojavarusteiden vientilupamenettelyä, kun tuotteita viedään EU-maista kolmansiin maihin. 

”Koronaviruksen lopullisia vaikutuksia talouteen ja globaaliin kauppaan on tässä vaiheessa mahdotonta arvioida, sillä ne ovat pitkälti riippuvaisia kriisin pituudesta. Jo nyt on kuitenkin selvää, että vaikutukset tulevat olemaan dramaattisia”, arvioi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

”Kaupalla on keskeinen merkitys kriisin voittamisessa ja työpaikkojen säilyttämisessä. On tärkeää, että kauppavirrat pidetään mahdollisimman avoimina eikä tuonnille tai viennille aseteta tarpeettomia esteitä. Kriisin aikana ja erityisesti sen jälkeen, EU:n tulee jatkaa johtoroolissa monenvälisen yhteistyön puolustajana ja protektionismin vastustajana”, ministeri Skinnari painottaa.

Lisätietoja:kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi osallistuu rokotteiden globaalia saatavuutta edistävään työhön4.6.2020 17:30:00 EESTTiedote

Suomi on antanut kansainväliselle rokotusallianssi Gaville 2,5 miljoonan euron rahoituslupauksen rokotehuippukokouksessa 4. kesäkuuta. Suomen tuella edistetään Gavin tavoitetta rokottaa 300 miljoonaa lasta seuraavien viiden vuoden aikana ja vahvistetaan COVID-19-rokotteen yleismaailmallista saatavuutta. Köyhimpien maiden terveydenhuollon tukeminen estää tartuntatautien puhkeamista ja leviämistä globaalisti.

UM: Finland deltar i arbetet för att främja global tillgång till vaccin4.6.2020 17:30:00 EESTTiedote

Finland har gett ett löfte om finansiering på 2,5 miljoner euro till den globala vaccinalliansen Gavi vid vaccintoppmötet den 4 juni. Stödet från Finland främjar Gavis mål att vaccinera 300 miljoner barn under de följande fem åren och förstärker den globala tillgången till vaccinet mot covid-19. Stödet till hälsovården i de fattigaste länderna förhindrar att smittsamma sjukdomar bryter ut och sprids globalt.

MFA: Finland participates in work promoting global access to vaccines4.6.2020 17:30:00 EESTPress release

At the Global Vaccine Summit on 4 June 2020, Finland pledged EUR 2.5 million to the Vaccine Alliance Gavi. Finland’s contribution will be used to help Gavi reach its goal to immunise 300 children in the next five years and to strengthen global access to a COVID-19 vaccine. By supporting the healthcare systems of the poorest countries, it is possible to prevent the outbreak and spread of infectious diseases globally.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme