Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari vierailulle Kazakstaniin

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari matkustaa 12.-14. toukokuuta vierailulle Kazakstaniin.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Kazakstanin välisiä kaupallistaloudellisten suhteita. Vierailua isännöi Suomen ja Kazakstanin hallitusten välisen talouskomission puheenjohtaja, ympäristö-, geologia- ja luonnonvaraministeri Magzum Mirzagalijev. Ministeri Skinnari toimii talouskomission Suomen osapuolen puheenjohtajana. Kyseessä on ensimmäinen tapaaminen puheenjohtajien välillä.

Vierailuohjelmaan sisältyy myös muita korkean tason tapaamisia. Tapaamisissa on tarkoitus keskustella kaupallistaloudellisen yhteistyön vahvistamisen lisäksi muista ajankohtaisista asioista. Matkalle osallistuu myös yritysdelegaatio.

Kazakstan on Keski-Aasian suurin talous. Öljy- ja raaka-aineista riippuvainen maa pyrkii monipuolistamaan talouttaan ja viime vuonna julkaistussa elpymissuunnitelmassa prioriteeteiksi nousivat muun muassa vihreä kasvu, digitalisaatio ja infrastruktuuri. Nämä sektorit tarjoavat hyviä markkinamahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Sijaintinsa takia maalla on myös tärkeä rooli kehitettäessä logistiikkayhteyksiä Euroopasta Kiinaan.

"Kazakstan on jo nyt merkittävin vientimarkkinamme Keski-Aasiassa. Sen sijainti on keskeinen Itä-Aasiaan suuntautuvan raideliikenteen osalta. Nyt on aika sopia tärkeistä asioista koko tälle vuosikymmenelle. Suomalaisten yritysten kiinnittyminen nopeaan kasvuun tarvitsee meitä kaikkia", Skinnari toteaa.

Lisätietoja:
Diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. 0295 350 232
yksikönpäällikkö Sirpa Oksanen, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, p. 0295 350 472

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: EU Foreign Affairs Council to discuss Belarus, Iraq and Latin America18.6.2021 10:12:11 EEST | Press release

EU Foreign Ministers will convene in Luxembourg on Monday 21 June. Finland’s representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. The main topics on the agenda are Belarus, Iraq and Latin America. The Foreign Ministers will also exchange views with Minister Fuad Hussein, the Foreign Minister of Iraq, and the Belarus opposition leader Sviatlana Tsikhanouskaya. The current affairs to be discussed include Russia, Yemen, the Middle East Peace Process and relations between the EU and Turkey.

UM: Belarus, Irak och Latinamerika på utrikesrådets agenda18.6.2021 10:11:10 EEST | Tiedote

EU:s utrikesministrar sammanträder i utrikesrådet måndagen den 21 juni i Luxemburg. Utrikesminister Pekka Haavisto representerar Finland vid mötet. Mötets huvudteman är Belarus, Latinamerika och Irak. Utrikesministrarna kommer också att föra en diskussion med Iraks utrikesminister Fuad Hussein och ledaren för den belarusiska oppositionen Svetlana Tichanovskaja. De aktuella ärenden som tas upp gäller bland annat Ryssland, Jemen, fredsprocessen i Mellanöstern och relationerna mellan EU och Turkiet.

UM: EU:n ulkoasianneuvoston aiheina Valko-Venäjä, Irak ja Latinalainen Amerikka18.6.2021 10:09:59 EEST | Tiedote

EU:n ulkoministerit kokoontuvat maanantaina 21.6. Luxemburgissa. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheita ovat Valko-Venäjä, Latinalaisen Amerikan alue ja Irak. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat Irakin ulkoministeri Fuad Husseinin sekä Valko-Venäjän opposition johtohahmo Svjatlana Tshihanouskajan kanssa. Ajankohtaisina aiheina kokouksessa käsiteltävinä ovat muun muassa Venäjä, Jemen, Lähi-Idän rauhanprosessi sekä EU:n ja Turkin suhteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme