Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari vierailulle Osloon

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Oslossa 22.–23. marraskuuta. Vierailullaan ministeri Skinnari tapaa Norjan uuden hallituksen ministereitä sekä tutustuu hiilidioksidin talteenottoa hyödyntävän jätteenkäsittelylaitoksen toimintaan. Lisäksi ministeri osallistuu Suomen ja Norjan Varustamoliittojen sekä Suomen Oslon-suurlähetystön järjestämään seminaariin.

Norjassa on syykuun puolessa välissä pidettyjen suurkäräjävaalien jälkeen aloittanut uusi hallitus. Oslon vierailullaan ministeri Skinnari tapaa Norjan kehitysyhteistyö- ja pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Beathe Tvinnereimin, elinkeinoministeri Jan Christian Vestren, kalastus- ja meriministeri Bjørnar Skjæranin sekä Oslon pormestari Raymond Johansenin.

Tapaamisissa keskustellaan muun muassa Glasgow’n ilmastokokouksen tuloksista, Euroopan vihreästä siirtymästä sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista Norjan ja Suomen innovaatiotoiminnan ja elinkeinoelämän yhteistyön edistämiseksi.

”Norjalais-suomalainen akkuyhteistyö Vaasassa on hyvä esimerkki maidemme välisestä yhteistyöstä. Maidemme elinkeinoelämän ja innovaatiotoiminnan yhteistyössä on paljon kasvupotentiaalia”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri vierailee myös Fortumin ja Oslon kaupungin omistamalla jätteenkäsittelylaitoksella Klemetsrudissa, jossa hyödynnetään hiilidioksidin talteenottoa ja varastointia (Carbon Capture and Storage eli CCS). Lisäksi ministeri Skinnari osallistuu molempien maiden Varustamoliittojen ja Oslon-edustuston järjestämään The Future of Shipping -seminaariin, jonka yhteydessä hän tapaa seminaariin osallistuvien suomalaisten ja norjalaisten yritysten edustajia.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559 

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. +358 295 350 232 

Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 295 351 787 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Funding allocated to Finnish civil society organisations for reducing poverty and inequality25.11.2021 19:01:27 EET | Press release

Programme-based support for Finnish civil society organisations (CSOs) is allocated for the implementation of Finland’s development policy objectives to eradicate extreme poverty, reduce inequality and promote human rights. The work is carried out in close cooperation with developing countries’ own CSOs. The Ministry for Foreign Affairs has granted approximately EUR 276 million for Finnish CSO’s multiannual development cooperation in 2022–2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme