Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Virolainen ja muut EU:n kauppaministerit keskustelevat WTO:sta, kauppasuhteesta Yhdysvaltoihin sekä vapaakauppasopimuksista

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu kauppaministerien kokoonpanossa 27. toukokuuta Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Kokouksessa keskustellaan Maailman kauppajärjestö WTO:n tilanteesta, joka jatkuu huolestuttavana. Erityisesti WTO:n riitojenratkaisujärjestelmän mahdollinen halvaantuminen tämän vuoden lopussa on todellinen uhka monenväliselle kauppajärjestelmälle. Suomi ja EU jatkavat aktiivista työtään WTO:n uudistamiseksi, jossa riitojenratkaisujärjestelmän toimintakyvyn varmistaminen jatkossa on kiireellisin tavoite.

Ministeri Anne-Mari Virolainen on kuitenkin tyytyväinen, että WTO:n piirissä on tapahtunut myös myönteistä kehitystä, kun neuvottelut sähköisestä kaupasta on nyt saatu käyntiin. Ministeri Virolainen toivoo, että neuvottelut tukevat omalta osaltaan laajempaa tavoitetta WTO:n uudistamisesta.

Kauppaministerit keskustelevat jälleen myös EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasuhteesta. EU on valmis aloittamaan neuvottelut teollisuustuotteiden tulleista ja vaatimustenmukaisuuden arvioinnista huhtikuussa hyväksyttyjen neuvotteluohjeiden pohjalta. Transatlanttisissa kauppasuhteissa on edelleen myös runsaasti jännitteitä.

”On tärkeää, että vuoropuhelua pyritään kaikin tavoin pitämään yllä ja että ratkaisuja etsitään ensisijaisesti yhteistyön kautta”, ministeri Virolainen toteaa.

Lisäksi kokouksessa on esillä EU:n ja Vietnamin vapaakauppa- ja investointisopimus, joka on tarkoitus allekirjoittaa lähiviikkoina.

Lounaalla komissio antaa tilannekatsauksen EU:n ajankohtaisiin kauppasopimusneuvotteluihin. 

Lisätietoja: ministeri Virolaisen diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 0295 350 633 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. 0295 350 257.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland participates in work promoting global access to vaccines4.6.2020 17:30:00 EESTPress release

At the Global Vaccine Summit on 4 June 2020, Finland pledged EUR 2.5 million to the Vaccine Alliance Gavi. Finland’s contribution will be used to help Gavi reach its goal to immunise 300 children in the next five years and to strengthen global access to a COVID-19 vaccine. By supporting the healthcare systems of the poorest countries, it is possible to prevent the outbreak and spread of infectious diseases globally.

UM: Suomi osallistuu rokotteiden globaalia saatavuutta edistävään työhön4.6.2020 17:30:00 EESTTiedote

Suomi on antanut kansainväliselle rokotusallianssi Gaville 2,5 miljoonan euron rahoituslupauksen rokotehuippukokouksessa 4. kesäkuuta. Suomen tuella edistetään Gavin tavoitetta rokottaa 300 miljoonaa lasta seuraavien viiden vuoden aikana ja vahvistetaan COVID-19-rokotteen yleismaailmallista saatavuutta. Köyhimpien maiden terveydenhuollon tukeminen estää tartuntatautien puhkeamista ja leviämistä globaalisti.

UM: Finland deltar i arbetet för att främja global tillgång till vaccin4.6.2020 17:30:00 EESTTiedote

Finland har gett ett löfte om finansiering på 2,5 miljoner euro till den globala vaccinalliansen Gavi vid vaccintoppmötet den 4 juni. Stödet från Finland främjar Gavis mål att vaccinera 300 miljoner barn under de följande fem åren och förstärker den globala tillgången till vaccinet mot covid-19. Stödet till hälsovården i de fattigaste länderna förhindrar att smittsamma sjukdomar bryter ut och sprids globalt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme