Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Virolainen Team Finland -vierailulle Tanskaan

Jaa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen matkustaa 4.–5. syyskuuta Team Finland -vienninedistämismatkalle Tanskaan.

Ministeri Anne-Mari Virolainen vierailee yritysvaltuuskunnan kanssa Kööpenhaminassa ja Tanskan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Odensessa, Fynin saarella. Matkan kärkiaiheena on terveysteknologia ja mm. terveydenhoidon digitalisaatio ja sairaalaratkaisut. 

Tanska on Suomen viidenneksitoista suurin vientimaa ja tuonnissa kymmenenneksi suurin kauppakumppani. Suomen kauppakumppanina Tanska on selvästi sekä Ruotsia että Norjaa pienempi. 

’’Läheisten naapuruusmaiden välillä on vielä paljon kaupallistaloudellista yhteistyöpotentiaalia hyödyntämättä’’, toteaa ministeri Anne-Mari Virolainen.

’’Vaikka suomalaiset ja tanskalaiset ovat osalla toimialueista vahvoja kilpailijoita, niin samalla kiinnostus on kasvanut yhteistyökumppanuuksiin pohjoismaisen brändin alla. Terveysteknologia on nykyään Suomen suurin korkean teknologian ala. Sen vienti muodostaa korkean teknologian viennistämme noin puolet. Tanska on kansainvälisillä markkinoilla johtava kilpailija terveydenhoidon digitalisaatiossa ja voi toimia porttina Pohjoismaiden lisäksi kansainvälisille markkinoille. Lisäksi Tanskan suuret sairaalaprojektit tarjoavat hyviä liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisyrityksille’’, hän jatkaa.

Ministeri Virolainen tapaa Kööpenhaminassa myös Suomeen 13.–14.9. Tanskan kruununprinssi Frederikin johtamalle vienninedistämismatkalle osallistuvia yrityksiä. Yritykset edustavat kestävää kaupunkirakentamista sekä meri- ja elintarviketeollisuutta.

Ministeri Virolaisen vienninedistämismatka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Business Finlandin kanssa.

Mukana olevat terveysteknologia-alan yritykset:

Adusso Ltd.

Artekno Oy

ContrAl Clinics

Finnvera Oyj

Glucostratus Oy

HUS

Innofactor

Isku Interior Oy

Kavika Oy 

Magister Solutions Oy

Maricare Ltd.

Medixine Oy

Merivaara Oy

NewIcon Group

Nordic Healthcare Group Oy

Remomedi Oy

Tieto

Lisätietoja: lähetystöneuvos Ann-Christine Krank, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. 050 432 5243 ja ministeri Virolaisen erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. 040 552 8200.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme