Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministerit Skinnari ja Lintilä tapaavat Minnesotan kuvernöörin

Jaa

Minnesotan kuvernööri Tim Walz vierailee Suomessa 17.-19. marraskuuta. Kyseessä on kuvernöörin ensimmäinen ulkomaanvierailu koronapandemian alkamisen jälkeen.

Vierailu liittyy Suomen ja Minnesotan väliseen laajaan puhtaan energian, kestävän biotalouden ja digitaalisen teknologian alan yhteistyöhön. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari allekirjoitti Suomen ja Minnesotan välisen yhteistyöasiakirjan Yhdysvaltain-vierailunsa yhteydessä lokakuussa. Yhteistyö avaa uusia kaupallisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Se edistää myös Suomen ilmastotavoitteita ja kansainvälistä yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Kuvernööri Walzin mukana matkustaa noin 60 hengen delegaatio, johon sisältyy runsaasti yhdysvaltalaisyrityksiä. Tämä kertoo kiinnostuksesta Suomea kohtaan.

”Suomi tunnetaan hyvin Minnesotassa. Meillä on paljon yhteisiä ja myös toisiaan täydentäviä vahvuuksia tutkimuksesta kansainväliseen kauppaan ja urheilusta kulttuuriin. Osavaltiotason yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on nyt Suomelle oikea tapa edetä ja saada aikaan konkreettisia tuloksia. Tulemme jatkossa tekemään suunnitelmallista yhteistyötä myös muiden valikoitujen osavaltioiden kanssa”, ministeri Skinnari toteaa.

“Minnesota on erinomainen paikka harjoittaa liiketoimintaa. Tavoitteenamme on viedä tätä viestiä maailmalle ja vahvistaa kauppasuhteita kumppaniemme kanssa Euroopassa samalla kun laajennamme yritysten ja perheiden taloudellisia toimintamahdollisuuksia täällä Minnesotassa”, toteaa kuvernööri Walz. “Yhdessä yritysjohtajien kanssa eri puolilta osavaltiota kehitämme olemassa olevia suhteitamme ja kannustamme eurooppalaisia yrityksiä perustamaan liiketoimintaa tai kasvattamaan toimintojaan Minnesotassa.”

Kuvernööri Walz tapaa vierailunsa aikana tasavallan presidentti Sauli Niinistön, elinkeinoministeri Mika Lintilän, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän. Minnesotalaisdelegaatio tapaa matkan aikana myös suomalaisten yritysten, tutkimuslaitosten, yliopistojen ja kaupunkien edustajia.

”Suomen vahvuudet ovat puhtaan energian, kestävän biotalouden ja digitaalisten teknologioiden ratkaisuissa ja niille on kysyntää Minnesotassa. Tähän kysyntään on hyvä tarttua. Näillä osavaltiokumppanuuksilla edistämme maiden välistä yhteistyötä ja uusien innovaatio- ja liiketoimintaekosysteemien syntymistä”, ministeri Lintilä sanoo.

Yhdysvallat on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Yhteistyö Minnesotan kanssa on osa uudenlaista, laajempaa osavaltiotason yhteistyötä maassa. Suomi on allekirjoittanut yhteistyöasiakirjat tähän mennessä Minnesotan lisäksi Mainen, Michiganin ja Washingtonin osavaltioiden kanssa. Osavaltioyhteistyön keskiössä ovat mm. vihreä talous, digitalisaatio sekä metsäalan yhteistyö. Tavoitteena on edistää suomalaisten ja amerikkalaisten toimijoiden yhteisiä innovaatioekosysteemejä. Pidemmällä aikavälillä yhteistyön odotetaan johtavan kaupan ja investointien sekä akateemisten ja kulttuurillisten siteiden vahvistumiseen.

Minnesotan kanssa solmitusta yhteistyöasiakirjasta vastaa Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö. Osavaltioyhteistyötä edistävät Yhdysvalloissa Suomen edustustot ja Business Finland.

Lisätietoja:

Ministeri Skinnarin diplomaattiavustaja Juha Niemi puh. +358 295 350 232

Ministeri Lintilän virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, Työ- ja elinkeinoministeriö, puh. +358 295 047 171, nina.alatalo@gov.fi

Lähetystöneuvos Kari Puurunen, ulkoministeriö, puh. +358 50 599 3952

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

UM: Utrikesminister Haavisto värd för utrikesministermöte i Freedom Online Coalition2.12.2021 09:13:25 EET | Tiedote

Organisationen Freedom Online Coalition, som verkar för frihet på internet, firar sitt tioårsjubileum vid det sista mötet under Finlands ordförandeskap den 3 december. Utrikesminister Pekka Haavisto är värd för ministermötet, som hålls online. Utrikesministrar från 34 medlemsstater deltar. Vid mötet offentliggörs medlemsländernas deklaration för öppenhet och tillgänglighet på internet och i digitaliseringen.

MFA: Minister for Foreign Affairs Haavisto to host a Freedom Online Conference at foreign ministerial level2.12.2021 09:11:01 EET | Press release

The 10th anniversary of the Freedom Online Coalition (FOC) will be celebrated at the end of Finland’s Chairship. On 3 December, Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will host a virtual Conference of foreign ministers representing 34 FOC member governments. The Freedom Online Coalition 10th Anniversary Helsinki Declaration for open and accessible internet and human rights-based digitalisation will be launched at the Conference.

UM: Ulkoministeri Haavisto isännöi internetvapausjärjestö Freedom Online Coalitionin ulkoministerikokouksen2.12.2021 09:07:58 EET | Tiedote

Internetvapausjärjestö Freedom Online Coalition (FOC) juhlistaa 10-vuotistaivaltaan Suomen puheenjohtajuuskauden päätteeksi. Ulkoministeri Pekka Haavisto isännöi 3. joulukuuta pidettävässä virtuaalisessa ministerikokouksessa 34 jäsenvaltion ulkoministereitä. Kokouksessa julkaistaan FOC-maiden julistus avoimen ja saavutettavan internetin ja ihmisoikeusperustaisen digitalisaation puolesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme