Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Nina Suomalainen Justice Rapid Response -yhteistyöverkoston toiminnanjohtajaksi

Jaa

Nina Suomalainen aloittaa Justice Rapid Response -yhteistyöverkoston toiminnanjohtajana 7. toukokuuta 2018.

Nina Suomalaisella on laaja kokemus kansainvälisistä tehtävistä ja kriisinhallinnasta. Suomalainen siirtyy JRR:n toiminnanjohtajaksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) Skopjen kenttäoperaation päällikön tehtävästä.

Vuonna 2009 perustettu Justice Rapid Response (JRR) on Genevessä sijaitseva kansainvälinen yhteistyöverkosto, joka tarjoaa kansainvälisille järjestöille ja valtioille asiantuntija-apua kaikkein vakavimpien kansainvälisten rikosten tutkinnassa ja todisteiden turvaamisessa.

JRR:n tavoitteena on parantaa kansainvälisen yhteisön edellytyksiä saattaa näihin rikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneet tahot oikeuden eteen.

Suomi on ollut aktiivisesti mukana JRR:n toiminnassa verkoston perustamisesta alkaen ja on syyskuusta 2014 lähtien toiminut JRR:n johtokunnan puheenjohtajamaana. Tuki JRR:lle on osa Suomen pitkäjänteistä toimintaa rankaisemattomuuden vähentämiseksi.

Lisätietoa JRR:n toiminnasta: http://www.justicerapidresponse.org/

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Nina Suomalainen, Justice Rapid Response, n.suomalainen@justicerapidresponse.org , puh. +41 76 490 6631 sekä johtava asiantuntija Marja Lehto, ulkoministeriön oikeuspalvelu, puh. +358 295 350 086

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme