Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: OECD:n pääsihteeri Àngel Gurría vierailee Suomessa

Jaa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n pääsihteeri Àngel Gurría vierailee Suomessa 14.-15. maaliskuuta.

Pääsihteeri Àngel Gurría tapaa ulkomaakauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä ulkoministeriön virkamiesjohtoa. Lisäksi pääsihteeri osallistuu 15. maaliskuuta pääpuhujana Suomen 50-vuotista OECD-jäsenyyttä juhlistavaan seminaariin Finlandia-talolla. Seminaarin paneelikeskustelussa katse kohdistetaan tulevaisuuteen ja siihen, miten Suomi voi menestyä hyvin myös seuraavat 50 vuotta.

”OECD:n työtä arvostetaan Suomessa. Järjestön vertaisarvioinnit ja politiikkasuositukset ovat olleet Suomelle ensiarvoisen tärkeitä koko 50 vuotisen jäsenyytemme ajan. OECD tarjoaa meille EU-tasoa täydentävän vertailunäkökulman ja keskustelufoorumin, joka tukee omaa politiikkavalmisteluamme”, toteaa ministeri Virolainen.

”Lisäksi OECD:ssä tehdään tärkeää ennakoivaa tutkimusta aiheista, jotka ovat vasta nousemassa poliittiselle asialistalle”, ministeri Virolainen jatkaa.

Pääsihteeri Gurría tapaa vierailunsa aikana myös elinkeinoministeri Mika Lintilän, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan, oikeusministeri Antti Häkkäsen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin. Pääsihteeri keskustelee myös elinkeinoelämän järjestöjen ja tutkimuslaitosten johdon kanssa.

Lisätietoja: Pasi-Heikki Vaaranmaa, yksikön päällikkö, puh. 050 325 3253 ja Johanna Ala-Nikkola, kaupallinen neuvos, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme