Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ordföranden för FN:s generalförsamling Maria Fernanda Espinosa deltar i fredskonferens för ungdomar i Helsingfors

Jaa

Utrikesminister Timo Soini och ordföranden för FN:s 73:e generalförsamling Maria Fernanda Espinosa träffas i Helsingfors onsdagen den 6 mars. De kommer att diskutera aktuella internationella ärenden och i synnerhet ungdomars roll i fredsmedling och fredsprocesser. Espinosa besöker Finland med anledning av FN:s internationella fredskonferens för ungdomar som hålls i Helsingfors den 5–6 mars.

”Det är omöjligt att få tillstånd en hållbar fred om inte alla parter i samhället deltar i att bygga upp den. Därför är det av största vikt att ungdomars och kvinnors deltagande lyfts fram. Att konferensen arrangeras i Helsingfors är ett led i Finlands aktiva satsning på ungdomars positiva roll och delaktighet i fredsprocesser”, konstaterar utrikesminister Timo Soini.

Ordföranden för FN:s generalförsamling Maria Fernanda Espinosa är huvudtalare under en fredskonferens för ungdomar. I samband med den träffar hon finländska påverkare och ungdomar som deltar i konferensen.

Utrikesminister Soini och ordförande Espinosa träffades senast i september i New York i samband med generalförsamlingens högnivåvecka. Ecuadors tidigare utrikesminister Maria Fernanda Espinosa är endast den fjärde kvinnan som är ordförande i generalförsamlingen. Espinosa har meddelat att hon som ordförande särskilt arbetar för följande teman: ungdomar, fred och säkerhet, jämställdhet, FN:s reform, migrations- och flyktingfrågor, miljöfrågor, anständiga arbetsvillkor och rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Ytterligare information: Riikka Taivassalo, utrikesministerns specialmedarbetare, tfn  046 923 4581, och Anna Salovaara, ambassadråd, enheten för FN och allmänna globala ärenden, tfn 050 439 1318

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme