Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Pasi Rajala lehdistövirkamieheksi Washingtoniin

Jaa

Ulkoministeriö on nimittänyt Pasi Rajalan määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Washingtonin-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 1.6.2021.

Rajala siirtyy Washingtoniin valtion kehitysrahoittaja Finnfundista, missä hän työskentelee viestintäjohtajana. Rajalalla on yli 20 vuoden kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä. Hän on toiminut muun muassa pääministerin EU-erityisavustajana, viestintäkonsulttina ja viestintäpäällikkönä YK:n kehitysohjelma UNDP:llä. Pasi Rajala on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

”Yhdysvallat on monella tapaa erityisen merkittävä kumppani Suomelle. Siksi on tärkeää, että Suomen ääni kuuluu ja osaamisemme tunnetaan siellä. Itselleni on kunniatehtävä päästä kertomaan Suomen hienoa tarinaa amerikkalaisille”, Rajala sanoo.

Lehdistövirkamies vastaa suurlähetystön ulkoisesta viestinnästä, sosiaalisesta mediasta sekä mediasuhteista. Hän myös vastaa Yhdysvaltojen kongressille suunnatuista Suomi-ohjelmista. Lisäksi tehtäviin kuuluu maakuvatyö, vaikuttajavierailujen järjestelyt, mediaseuranta sekä Yhdysvaltojen Team Finland –verkoston maakuvatyön ja viestinnän koordinointi.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 sekä Pasi Rajala, puh. 0400 464 393.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme