Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Pohjoismaiden, Baltian ja Visegrád-maiden ulkoministerit kokoontuvat Suomessa

Jaa

Suomi toimii tänä vuonna Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisen NB8-yhteistyön koordinaattorina. NB8-maiden ulkoministerikokous järjestetään 15.9. Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Samassa yhteydessä 14.9. järjestetään NB8-maiden yhteiskokous Visegrád-maiden (V4) kanssa ulkoministeritasolla. V4-maaryhmään lukeutuvat Unkari, Puola, Slovakia ja Tshekki.

Pohjoismaiden, Baltian ja Visegrád-maiden kokoonpanolla (NB8+V4) kokoonnutaan yhdeksättä kertaa ja ensimmäisen kerran Suomessa. Kokouksessa puhetta johtavat ulkoministeri Pekka Haavisto ja nykyinen V4-puheenjohtaja, Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó. Kokouksessa keskustellaan sekä elpymiseen liittyvistä kysymyksistä kuten energiasiirtymästä ja ilmastodiplomatiasta, että ajankohtaisista kansainvälisisistä aiheista kuten Länsi-Balkanista, Valko-Venäjästä ja Afrikasta.

NB8-kokoonpanolla käsitellään ulkoministeri Haaviston johdolla mm. Afganistanin tilannetta, ajankohtaisia YK- ja ETYJ-kysymyksiä sekä Suomen puheenjohtajuuden läpileikkaavana teemana COVID-19 -kriisin yhteiskunnallisten vaikutusten lievittämistä mm. ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Vuosittainen NB8-ulkoministerikokous on keskeinen osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden välistä yhteistyötä.

”Olen iloinen, että voimme tavata ministereiden kanssa jälleen kasvotusten. Nämä yhteistyöjärjestelyt tarjoavat tärkeän areenan näkemysten ja kokemusten vaihdolle osallistujamaiden kesken”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja antavat:

Ulkoministerin diplomaattiavustaja Anu Konttinen, puh. +358 295 350 323
Yksikön päällikkö Nicola Lindertz (NB8+V4-kokous 14.9.), puh. +358 295 350 316
Yksikön päällikkö Katja Kalamäki (NB8-kokous 15.9.), puh. +358 295 351 518

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme