Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Pohjoismaiset naisrauhanvälittäjät kokoontuvat Helsingissä

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 202/2017
20.11.2017

Pohjoismaiset naisrauhanvälittäjät kokoontuvat Helsingissä

Pohjoismainen naisrauhanvälittäjien (Nordic Women Mediators) verkoston vuosikokous järjestetään Helsingissä 21.–22. marraskuuta.  Verkoston tavoitteena on tuoda esille naisten tärkeää roolia rauhanvälityksessä ja saattaa yhteen pohjoismaisia naisia, joilla on kokemusta välitystehtävistä tai rauhanneuvotteluista. Verkostoon kuuluu yhteensä n. 50 naista Islannista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Verkosto on yksi esimerkki käytännön tason pohjoismaisesta yhteistyöstä rauhanvälityksessä.

Verkoston jäsenillä on monipuolista asiantuntemusta erilaisista rauhanprosessin vaiheista. Vaiheisiin kuuluvat muun muassa sovittelu, tulitaukosopimukset, perustuslain uudistaminen, siviili-sotilaalliset suhteet, kansainvälinen humanitaarinen oikeus, ihmisoikeudet, viestintä ja osallistavat strategiat. NWM on jo profiloitunut eri kansainvälisillä foorumeilla tuoden esille naisten merkitystä rauhanvälityksessä sekä aktiivista osallistumista rauhanprosessien kaikkiin vaiheisiin. Verkosto pyrkii tekemään yhteistyötä samankaltaisten aloitteiden kanssa maailmanlaajuisesti.

Kokouksen yhteydessä järjestetään lisäksi kutsuvierastilaisuus.Tilaisuus alkaa paneelikeskustelulla, jonka aiheena pohjoismaisten naisten käytännön kokemukset rauhanvälityksessä. Ministeri Elisabeth Rehn pitää kommenttipuheenvuoron, jonka jälkeen on mahdollisuus keskusteluun.

Lisätietoja: vastuuvirkamies Janne Oksanen, puh. +358 295 351 333 ja Johanna Poutanen CMI +358 44 359 7399.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme