Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Riippumaton selvitys häirintätapausten selvittämisestä käynnistyy

Jaa

Ulkoministeriö on päättänyt teettää selvityksen häirintätapausten hoitamisesta ministeriössä konsulttiyhtiö Rambollilla.

Ulkoministeri Timo Soini sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ilmoittivat selvityksen tekemisestä 23.10.2018. Ministerit pitivät tärkeänä, että selvityksen tekee ulkoministeriöstä riippumaton taho.

”Suhtaudumme erittäin vakavasti epäasialliseen kohteluun. Ulkoministeriön ja edustustojen on oltava työntekijöille turvallinen työpaikka. Koska työnantajan ja työntekijäjärjestöjen välillä näyttää olevan erimielisyyksiä siitä, miten häirintätapauksia ulkoministeriössä hoidetaan, olemme päättäneet teettää riippumattoman selvityksen”, Soini ja Virolainen linjasivat.

Selvitystä koskevaa toimeksiantoa varten näkemyksiä hankittiin muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutetulta, tasa-arvovaltuutetulta, ulkoministeriön henkilöstöhallinnosta, ministeriön johdosta sekä työntekijäjärjestöjen (Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys UHVY ry ja Ulkoasiainhallinnon Akavalaiset ry) edustajilta. Erityisesti näkemyksiä pyydettiin siitä, miten ministeriössä ilmenneitä epäasialliseen käytökseen ja häirintään liittyviä tapauksia voidaan paremmin ennaltaehkäistä ja selvittää.

Keskusteluissa on painottunut kolme teemaa:

  • epäasiallisen kohtelun ja häirintätapausten ennaltaehkäisyn tärkeys
  • yksittäisten tapausten käsittelyn tehostaminen
  • johdonmukainen seuranta

Selvityksen avulla pyritään saamaan käytännönläheisiä suosituksia ministeriön työyhteisötoiminnan kehittämiseksi. Tarkoituksena on selvittää myös, onko ministeriössä tarvetta lisätä erityisasiantuntemusta työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseksi. Selvitys ja sen sisältämät suositukset julkaistaan maaliskuussa.

Lisätietoja: ulkoministeri Timo Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi +358 50 550 7546.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Haavisto to attend Foreign Affairs Council meeting in Brussels14.7.2019 09:00:00 EESTTiedote

The Foreign Affairs Council (FAC) of the European Union will meet on Monday 15 July in Brussels. Finland will be represented by Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. The FAC will discuss the situation in Iraq, Iran and the Central African Republic. The external dimension of migration will also be on the agenda. There will also be an informal lunch with the new Moldovan Foreign Minister.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme