Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ruotsin ulkomaankauppa- ja pohjoismaisen yhteistyön ministeri vierailee Suomessa

Jaa

Ruotsin ulkomaankauppa- ja pohjoismaisen yhteistyön Anna Hallberg vierailee Suomessa 19. marraskuuta.

Ministeri Anna Hallberg tapaa vierailunsa yhteydessä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin. Ministerit keskustelevat ajankohtaisista kauppapoliittisista kysymyksistä. Erityisesti WTO:n tilanne sekä EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasuhteet nousevat esiin. Lisäksi ministerit vaihtavat ajatuksia mm. ilmastokysymysten kauppaulottuvuudesta sekä julkisiin hankintoihin liittyvistä kysymyksistä.

”EU:n kauppapolitiikan ja sen tavoitteiden suhteen Ruotsi ja Suomi ovat läheisiä ajattelutavoiltaan. Siksi Ruotsin kanssa on hyvä vaihtaa säännöllisesti ajatuksia siitä, miten EU:n puitteissa meille tärkeitä asioita voidaan kauppaneuvotteluissa parhaiten edistää”, toteaa ministeri Skinnari.

Ministeri Hallberg tapaa myös pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvistin keskustellakseen pohjoismaisen yhteistyön ajankohtaisista aiheista.

”Pohjoismaisen yhteistyön uusi visio hyväksyttiin kesällä. Se on raikas ja moderni visio joka vie Pohjoismaita eteenpäin. Vision toteuttaminen niin pohjoismaisella kuin kansallisella tasolla on ratkaisevaa siinä, kuinka onnistumme syventämään pohjoismaista integraatiota. Tämän vuoksi on tärkeä käydä vuoropuhelua naapurimaidemme kanssa”, sanoo ministeri Blomqvist.

Lisätietoja:kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856. Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme