Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Soini: Nuorten osallistuminen rauhanprosesseihin varmistettava

Jaa

YK:n pääsihteerin nuorisoasioiden erityisedustajan Jayathma Wickramanayaken Suomen vierailu käynnistyy torstaina 26. huhtikuuta yhteisellä kouluvierailulla ulkoministeri Timo Soinin ja rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilaisen kanssa Helsingin yhteislyseossa.

"Nuorisoedustajan vierailu on erinomainen tapa tehdä näkyväksi Suomen tärkeää tavoitetta rauhanvälityksessä: nuoret on otettava mukaan rauhanprosesseihin. Näköalattomuus omasta tulevaisuudesta on pahinta keskeistä on päästä itse vaikuttamaan ", ulkoministeri Timo Soini toteaa vierailun merkityksestä.

Suomi on ollut yksiYK:n turvallisuusneuvoston Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman alullepanijoista, ja Jayathma Wickramanayaken vierailun yhteydessä tuodaan esiin Suomen suunnittelemia kansallisia toimenpiteitä päätöslauselman toimeenpanemiseksi, joissa kansalaisjärjestöillä tulee olemaan merkittävä rooli. Nuoriso on myös yksi erityisedustaja Urpilaisen prioriteeteista.

"Väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemistä käsittelevä koulukiertueeni on ollut todella antoisa. Nuorilta meillä on paljon opittavaa. Tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus kertoa yhdessä nuorille rauhanvälityksestä ja heidän mahdollisuuksistaan vaikuttaa", Soini jatkaa.

Erityisedustaja Wickramanayake edistää tehtävissään nuorison äänen kuulumista ja yhteiskunnallisen osallistumisen edellytyksiä, sekä pitää esillä maailmanlaajuisesti nuorten aseman kannalta tärkeitä kysymyksiä. YK:n pääsihteeri António Guterres nimitti 27-vuotiaan srilankalaisen erityisedustajakseen kesäkuussa 2017.

Suomen vierailunsa aikana 25.–27. huhtikuuta Wickramanayake tutustuu oppilaitosten lisäksi nuorisotyöhön sekä nuorten osallistumismahdollisuuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Erityisedustajalla on myös tilaisuus tavata ja vaihtaa ajatuksia kansalaisjärjestöjen kanssa, erityisesti nuoriin, rauhaan ja turvallisuuteen liittyen.  

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. + 358 46 923 4581 ja avustaja Eero Väisänen, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. +358 295 350 221

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme