Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomalaissuurlähettiläs EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean johtoon

Jaa

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini on nimittänyt suurlähettiläs Sofie From-Emmesbergerin EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean pysyväksi puheenjohtajaksi 3. syyskuuta 2018.

Komitealla on keskeinen rooli EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan valmistelussa samoin kuin unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisessä. Se mm. suosittelee neuvostolle strategisia ja poliittisia toimintamalleja, vastaa kriisinhallintaoperaatioiden poliittisesta valvonnasta ja strategisesta johdosta sekä ohjeistaa EU:n sotilaskomiteaa, poliittis-sotilaallista ryhmää ja siviilikriisinhallintakomiteaa.

Suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger toteaa tehtävän olevan erittäin mielenkiintoinen ja osuvan haasteelliseen ajankohtaan.

”Maailmanpolitiikassa eletään arvaamattomia aikoja ja sääntöpohjaista kansainvälistä järjestelmää koetellaan. EU:n kyvylle parantaa kansalaistensa turvallisuutta ja toimia maailmalla konfliktien ratkaisemiseksi asetetaan yhä suurempia odotuksia. EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikassa onkin viime vuosina otettu askeleita mm. puolustusyhteistyön tiivistämiseksi sekä siviilikriisinhallintaoperaatioiden vahvistamiseksi”, kertoo From-Emmesberger.

From-Emmesberger toimii tällä hetkellä komiteassa Suomen kansallisena edustajana. Aikaisemmin hän on mm. toiminut suurlähettiläänä Keniassa ja on työskennellyt Suomen Tel Avivin ja Strasbourgin edustustoissa sekä ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä Helsingissä.

Nimitys on Suomen kannalta merkittävä luottamustoimi ja osoitus ulkoministeriön henkilöstön nauttimasta arvostuksesta.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, puh. +358 295 350 636.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme