Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomelta tukea Sahelin turvallisuusjoukoille

Jaa

Suomi tukee Sahelin alueen maiden yhteisten turvallisuusjoukkojen kehittämistä 900 000 eurolla. Tuki kanavoidaan EU:n African Peace Facility -rahaston kautta ja se suunnataan joukkojen yleiseen materiaalitukeen ja palveluihin. Suomen tukea ei voida suunnata aseisiin tai muuhun tappavaan materiaaliin.

Viiden Sahelissa sijaitsevan Afrikan maan muodostama ns. G5-maiden ryhmä (Burkina Faso, Mauritania, Mali, Niger ja Tšad) päätti vuoden 2017 alussa perustaa maiden yhteiset turvallisuusjoukot. Aloitteella maat pyrkivät vastaamaan alueen turvallisuushaasteisiin, kuten terrorismiin, huumekauppaan ja ihmissalakuljetukseen. Joukot tulevat olemaan 5000 sotilaan vahvuiset. 

 G5-joukot tarvitsevat kuitenkin ulkopuolista tukea saavuttaakseen täyden toimintakyvyn. EU:n komissio on päättänyt tukea aloitetta ja luonut tätä varten tukimekanismin. 

 "On positiivista, että alueen maat ottavat itse vastuuta omasta turvallisuudestaan. Se vähentää alueen ongelmien heijastusvaikutuksia myös Eurooppaan", Ulkoministeri Soini korostaa.

 Brysselissä järjestetään 23.2. Sahelin poliittista, turvallisuus- ja kehitystilannetta koskeva korkean tason konferenssi, jossa G5-maiden aloite on esillä. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Juha Sipilä.

Lisätietoja: Apulaisosastopäällikkö Timo Kantola, puh. +358 295 351 477

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Independent assessment: development financier Finnfund’s work most impactful in agriculture and forestry sector10.12.2018 10:30Tiedote

Development financier Finnfund has succeeded in investing more and more in the world’s poorest countries and most difficult sectors, while also maintaining its commercial viability. The most positive development impacts can be seen in the company’s investments in agriculture and forestry. This information comes from an independent assessment of the company’s activities.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme